Wednesday, June 10, 2015

Already Married!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. syukur yang teramat kerana diberi rezeki dan kesempatan oleh Allah s.w.t untuk menjadi seorang isteri. Subhanallah.. percaya atau tidak, I'M MARRIED! Hehe..

Jumaat, 20 Mac 2015, Kg Sg Karang Darat, Kuantan
Nik Nur Aisyah selamat dinikahkan dengan my deary husband, Muhammad Aswad dengan 4 kali lafaz. Apa barang 1 kali je lafaz, laki Iolss 4x uolss. Orang kata buat banyak kali baru yakin. Baru rare.. (ayat cover)
Love u emok! 

Nah! gambar nikah. tapi kondisi gambar tak elok sangat. Bersama adik tercomel

My dearest friends, Wani n Ain yang menemani saat saat akhir menjadi bujang. Hahh gitu! haha..

Alhamdulillah, majlis Walimatulurus Aisyah dan Aswad dipermudah dan berjalan lancar. Syukur syukur. Majlis kami sederhana sahaja. Tak ada kompang, tak ada renjis renjis, tak ada baju berdondon dondon sangat, tak ada malam berinai, tak ada persembahan silat gayung cekak, tak ada DJ putar pusing lagu. Biasa dan Sederhana. Just the way my husband and I want.

Alhamdulillah, ramai kawan kawan yang datang. Yang jauh dekat semua sudi datang bawak hadiah kotak kotak. I am soo speechless! We got lots of present! Didn't expect to get that much. Jangan risau kawan-kawan, since we are moving on to our new house at Bangi, all the present are very useful to us. Tak payah beli blender, heater, iron, sudu, talam, pinggan. Ouh, you name it! Now I know why those items are so familiar for wedding present. Tq tq tq!!!

But first, kepada yang terlepas pandang dijemput oleh kami, maaf dimohon. My mom assign herself untuk kerja kerja menjemput dikampung. Disebabkan aku dah berpindah ke Bangi sebelum majlis, tak sempat la nak ke rumah sorang2 menjemput. Tapi zaman sekarang dah guna event fb untuk invite kawan2 jauh dekat ke majlis. Sharing some tips, korang kahwin nanti jangan tempah kad kahwin bebanyak. Sekarang jemput by fb, wassap, wechat, etc pon dah dikira official. Tak ada pos pos kecuali kawan2 insists suruh pos. Boleh jimat kecing kecing! (bunyi duit :P )

Sharing just a few photos. Tiba-tiba keseganan melanda diri untuk share gambar bebanyak semenjak bersuami ni. Ahakkss.. mengada menyampah tau!







With husband's bestie a.k.a our wedding photographer, Fahmi

My beloved love love family. Baju dondon hasil carian dlm wardrobe memasing.

Sukanya bila dia ceria. 

My new family members! Husband's siblings not included Abu. Where are you Abu??

Husband's friends all the way long from Dungun and Shah Alam

Macam banyak je plak share gambar. Hahaha.. ^o^'
Pelamin iols pon kecik cinonet je, Baru ber'orang-orang datang bergambar, dah tak muat frame. Nampak segala bagai hiasan kerusi garaj bersama langsir jalur biru warisan turun temurun ibunda. Hihihi.. Walauapapun, Alhamdulillah feel the bless. Syukur lagi.


Sabtu, 30 Mei 2015, Kg Gertak Kechupu, Kubang Kerian.
2 month and 10 days later, barulah Majlis Kesyukuran diadakan di sebelah my husband. Kenapa 2 bulan kemudian? Because we planned to get married on 22/05/2015, selang seminggu sahaja antara majlis kedua belah pihak. Tapi disebabkan my husband nak elak dari tarikh pergi kursus selama 2 bulan, so kitorang kawen awal 2 bulan. Amekau! padan muka kawen awal. Hahaha..

Alhamdulillah, majlis kesyukuran di Kelantan went well. Again, majlis ini simple and nice. And guess what, I just wore back my own nikah dress. Cuma tukar kaler shawl, veil, heals dan bunga tangan. Semua accessories hak milik cap mohor sendiri. Hushben pon pakai baju melayu beli di Nilai dan sampin nikah dulu. Jadilah tema merah darah ikan+putih susu cap teko. Hehehe..

Sharing just a few photos. Ok janji. Few je.. huhuhu...

Haipp!! Mok pandang mende horr.. My ironman n ironlady.

Lihatlah bunga tangan gubahan sendiri. I pergi rembat bunga hiasan hantaran dulu. Asal boleh. Kahkahkah...

Nampak tak si suami makan pakai tangan, si isteri pakai sudu. Accept the difference. Hew hew..  

My everything! 

Saudara sepupu ipar iparan adek beradek yang jauh menghantor kite ke kelate. Mecih semua.. 

There you go! My new beloved family. Husband siblings! Kali ni complete. Tu pon kau Abu. Ishh ishh..
Daroja, Isteri, Suami, Zubaidah
Kasturi dan Abu

Saudara sepupu ipar iparan adek beradek pihak suami pula

Alhamdulillah.. Semuanya selesai. Syukur kami sekarang sah menjadi suami isteri. Doakan hubungan kami hingga ke syurga. Doakan rumah tangga kami diberkati dan sentiasa dalam rahmatNya. InsyaAllah..

Ya Allah,
terima kasih dan syukur atas kesempatan membina masjid ini.
terima kasih dan syukur dipermudahkan urusan mengikat hati kami
terima kasih dan syukur dikurniakan keluarga yang amat menyayangi
terima kasih dan syukur atas segala nikmat yang kami nikmati

Untuk Suami,
terima kasih atas sayang dan cinta ini.

Terima Kasih. Syukur.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...