Friday, March 8, 2013

terluah


Assalamualaikum..

Sepupu: Hey u..ble nk kua?
Aku: oo.. u x bz ke? Up to u la..
Sepupu: u diam je.. huhuhu..
Aku: smlm eh? I ter’offline.. haha.. ok, jom kuar. Arini?
Sepupu: boley..pkul bpe? Lpas zohor…ad owg nk jge adik2 kt umah x? (‘concern’nyerr)
Aku: ak weekdays duk sorg je. Pagi ptg adek2 sekolah..
Sepupu: haha..onynyo..siannye..jom la pkul 2 kte kua..ko ad tenet kn cbe tgk pkul bpe tikit
Aku: orait.. jap ak tgk. Tp, ko amik ak tau!
Sepupu: mst la syg.. haha..
Aku: poyos! Haha..

Beres! dari dialog sudah menceritakan aku pergi melepak dengan sepupu cantik menarik tertarik kau memang debommm!! a.k.a zizi. erkkk? cantek? Oh sebelum tu nak kasi amaran. Post kali ni ayat rock rimba sket. dengan zizi la katakan..

Giler lama tak jumpe kau zizi. Puihhh!! (kan da cakap rock) haha.. Walhal umah kau aku sekangkang kera tahan weee weee je. Punya la perasaan buzy masing masing yang padahal duduk umah tergolek golek depan tv tengok citer sinetron.. kata zizi

Kau aku sekarang dah habis belajor, sama-sama tanam anggur, sama-sama duk berusaha cari keje. So, thanks beb sebab sudi mendengar luahan dan keserabutan orang yang tanam anggur tak berbuah buah ni. Kau jangan risaulah pasal keje tu. Tak ada rezeki LAGI. InsyaAllah., nanti adalah. tak pon nanti kita sama sama keluar cari keje sekali sebab kau takde transport kan.. kata zizi

Selalu aku ada member nak share pasal benda remeh jadi kat hidup ni. Selalu ada nisa. (ini rindu namanya). Dengan nisa, cerita korek hidung sambil terkentut pon tak malu sangat. Dah aku dengan dia jauh, nak cakap pon kena bayar. tak best! So, baik tak aku bila aku cakap kau ganti nisa walaupon kau tak kenal dia? baik kan?? Aww.. tacing plak. Puihhh sekali lagi.

Naseb baik kau sepupu aku, kalau tak, dah lama aku ngorat. Eh, salah! Naseb baik kau sepupu aku, tak adalah aku malu sangat. ihikihikihik.. 

terserlah wajah ceria kau sebab first time tengok 3D.. hahaha..

Gambar ter'latest iaitu 3 tahun lepas.. SEKIAN :P



2 comments:

cebisankenangan said...

Dulu time belajar, ada kawan2 nak soksek2... tp skang sume dah berbeza. kn3?

ehem2... bau skandal la. spupu pun bleh wat laki pe??? kih3. auuwww =P

Nik Nur Aisyah said...

kannn.. xde simpn lme2 dlm kpale mslh srabut2 sume.. jmpe mmber trus story..

erkk, ini spupu xbley buat laki. hahaha.. say no to scandal! haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...