Sunday, March 17, 2013

Her BIG BIG day (Sanding, Tandang)

Assalamualaikum..

Ini adalah yang sepatut patut patutnya dipost sebulan lepas. Maaf ditujukan kepada kakanda angah dan terutama bonda. Ye, maaf.

Mak: bila akak nak masukkan gambar angah kat blog
aku: akak tak edit kasi cun lagi mak
Mak: lamanya la edit. mak nak tengok.
aku: hehe.. malas nak edit.
Mak: cepat la edit. nanti mak nak cuci. mak tak puas tengok gambar dalam laptop.
aku: okey.. jap lagi akak buat

3 Hari kemudian...

Mak: Siap dah edit?
aku: erk, dop lagi. hehe..
Mak: laaa.. bila nak buatnya?
aku: angoh tu ambik laptop. kat dalam tu ada software akak nak edit.
Mak: Doh tu, macam mana?
aku: oh, akak baru install software tu dalam laptop amin. baru akak bley start edit
Mak: ok

Berhari-hari kemudian...

Mak: akak, mananya?
aku: mende?
Mak: gambar angah? mak nak pi cuci.
aku: erk.. jap mak. nak siap da. akak tengah buat.
Mak: haihhh budak ni. dah lebih sebulan da tak siap siap lagi. yang akak amik gambar kawen kawan akak punya gambar dah edit belom? nanti dia nak, bila nak kasi?
aku: hehe.. tak buat lagi jugak.. hehehehe... :P

Kesimpulan...

MAK= Keep reminding
AKU= Keep giving an excuses. Hoi ini anak ye???!!

Konon lama sangat edit, padahal gambar biasa je. haha.. MALAS yang lebih. Macam banyak kerja sangat. Walhal MENGANGGUR! Nah! Amik sebijik kat muka sendiri..

okeh.. ini sikit gambar waktu majlis kat umah aku.. :)

BERSANDING!








BERTANDANG








kami sepupu. orang kata kami nampak sebaya. Walhal i la paling tua. Ah! awek muda gitu. kah kah kah.. :P





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...