Sunday, March 17, 2013

Her BIG BIG day (Sanding, Tandang)

Assalamualaikum..

Ini adalah yang sepatut patut patutnya dipost sebulan lepas. Maaf ditujukan kepada kakanda angah dan terutama bonda. Ye, maaf.

Mak: bila akak nak masukkan gambar angah kat blog
aku: akak tak edit kasi cun lagi mak
Mak: lamanya la edit. mak nak tengok.
aku: hehe.. malas nak edit.
Mak: cepat la edit. nanti mak nak cuci. mak tak puas tengok gambar dalam laptop.
aku: okey.. jap lagi akak buat

3 Hari kemudian...

Mak: Siap dah edit?
aku: erk, dop lagi. hehe..
Mak: laaa.. bila nak buatnya?
aku: angoh tu ambik laptop. kat dalam tu ada software akak nak edit.
Mak: Doh tu, macam mana?
aku: oh, akak baru install software tu dalam laptop amin. baru akak bley start edit
Mak: ok

Berhari-hari kemudian...

Mak: akak, mananya?
aku: mende?
Mak: gambar angah? mak nak pi cuci.
aku: erk.. jap mak. nak siap da. akak tengah buat.
Mak: haihhh budak ni. dah lebih sebulan da tak siap siap lagi. yang akak amik gambar kawen kawan akak punya gambar dah edit belom? nanti dia nak, bila nak kasi?
aku: hehe.. tak buat lagi jugak.. hehehehe... :P

Kesimpulan...

MAK= Keep reminding
AKU= Keep giving an excuses. Hoi ini anak ye???!!

Konon lama sangat edit, padahal gambar biasa je. haha.. MALAS yang lebih. Macam banyak kerja sangat. Walhal MENGANGGUR! Nah! Amik sebijik kat muka sendiri..

okeh.. ini sikit gambar waktu majlis kat umah aku.. :)

BERSANDING!








BERTANDANG








kami sepupu. orang kata kami nampak sebaya. Walhal i la paling tua. Ah! awek muda gitu. kah kah kah.. :P





Friday, March 8, 2013

terluah


Assalamualaikum..

Sepupu: Hey u..ble nk kua?
Aku: oo.. u x bz ke? Up to u la..
Sepupu: u diam je.. huhuhu..
Aku: smlm eh? I ter’offline.. haha.. ok, jom kuar. Arini?
Sepupu: boley..pkul bpe? Lpas zohor…ad owg nk jge adik2 kt umah x? (‘concern’nyerr)
Aku: ak weekdays duk sorg je. Pagi ptg adek2 sekolah..
Sepupu: haha..onynyo..siannye..jom la pkul 2 kte kua..ko ad tenet kn cbe tgk pkul bpe tikit
Aku: orait.. jap ak tgk. Tp, ko amik ak tau!
Sepupu: mst la syg.. haha..
Aku: poyos! Haha..

Beres! dari dialog sudah menceritakan aku pergi melepak dengan sepupu cantik menarik tertarik kau memang debommm!! a.k.a zizi. erkkk? cantek? Oh sebelum tu nak kasi amaran. Post kali ni ayat rock rimba sket. dengan zizi la katakan..

Giler lama tak jumpe kau zizi. Puihhh!! (kan da cakap rock) haha.. Walhal umah kau aku sekangkang kera tahan weee weee je. Punya la perasaan buzy masing masing yang padahal duduk umah tergolek golek depan tv tengok citer sinetron.. kata zizi

Kau aku sekarang dah habis belajor, sama-sama tanam anggur, sama-sama duk berusaha cari keje. So, thanks beb sebab sudi mendengar luahan dan keserabutan orang yang tanam anggur tak berbuah buah ni. Kau jangan risaulah pasal keje tu. Tak ada rezeki LAGI. InsyaAllah., nanti adalah. tak pon nanti kita sama sama keluar cari keje sekali sebab kau takde transport kan.. kata zizi

Selalu aku ada member nak share pasal benda remeh jadi kat hidup ni. Selalu ada nisa. (ini rindu namanya). Dengan nisa, cerita korek hidung sambil terkentut pon tak malu sangat. Dah aku dengan dia jauh, nak cakap pon kena bayar. tak best! So, baik tak aku bila aku cakap kau ganti nisa walaupon kau tak kenal dia? baik kan?? Aww.. tacing plak. Puihhh sekali lagi.

Naseb baik kau sepupu aku, kalau tak, dah lama aku ngorat. Eh, salah! Naseb baik kau sepupu aku, tak adalah aku malu sangat. ihikihikihik.. 

terserlah wajah ceria kau sebab first time tengok 3D.. hahaha..

Gambar ter'latest iaitu 3 tahun lepas.. SEKIAN :P



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...