Wednesday, February 6, 2013

Her BIG BIG day (Nikah)


Assalamualaikum...

2/2/2013 jam 12.10 tengah hari (lebih kurang), kakak aku @ angah sudah sah menjadi isteri kepada abg mie setelah selamat diakad nikahkan dengan sekali lafaz di Masjid Sg. Karang Darat. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. What a blessing day! Angah sangat cantekk on that special day! J


Angah saya yang cantekkk!!

I was right on her side, on the moment when she stills my full-time sister, in a second turn to “own by abg mie’s”. To be honest, waktu tu rasa macam angah telah dirampas! Wuaaaarrrggghhhh!!! Kejam! Abg Mie Kejam!






But then, after heard abg mie with a sad tone reads the ‘akuan’ said that if and only if he lefts my angah for 4 months in a row without any nafkah and so on, i felt so so so thankful because abg mie showed that he is the one who truly loves angah with his whole heart! Alhamdulillah! Sekarang dah tak rasa abg mie kejam.. hehehe..

Oh ya! Aku ada mention yang aku akan jadi wedding photographer angah kan. Hehehe.. sebenarnya, waktu nikah ni, aku tinggalkan tanggungjawab mengambil gambar pada adik aku, amin. Sebabnya, aku bersama-sama adik-adik pompuan yang lain menjadi dayang-dayang yang duduk bertempek dengan angah dari awal sampai akhir.





Hari nikah dan bersanding adalah hari yang sama. So, waktu sanding dan waktu potong kek, aku take the role back! Tapi ada la jugak lepaskan kamera sebab nak kena kehulu kehilir masuk keluar rumah amik itu ini pergi sana sini dan bagai bagai lagi. For the first cream, aku kongsi gambar time nikah je dulu yep. Nanti, sanding, bertandang dan outdoor bakal menyusul.. Hewhewhew.. :P



Menantu dan Mertua... :)
Akhirnya.. :)


6 comments:

niknurliyani nik said...

ouch!!very the touching moments..alhamdulillaaahhh..syukur pdMu Ya Allah..^^,

Nik Nur Aisyah said...

Aminnn.. aminnn..
mak kabo wat msuk skit sgt gmbar dlm blog.. kwn2 mak x puas tgk.. hehehe..

Nik Nur Aisyah said...

wat la masuk banyok lagi akak..huhu..permintaan ramai

Nik Nur Hidayah said...

Tahniah angah... <3

cebisankenangan said...

comeyyyy angohh..
tahniah =)

Nik Nur Aisyah said...

like sister like younger sister.. hahaha... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...