Sunday, January 13, 2013

Honor

Assalamualaikum...

What a blessing February! :)

02/02/2013:
My Sister's Wedding Day (My house)

09/02/2013:
My Sister's Wedding Day (Abg Mie's house)

17/02/2013:
My Best-friend's Wedding Day


Tarikh-tarikh yang dinyatakan akan menjadi tarikh yang amat amat amat bermakna for my whole family and my school bestie! Kahwin kahwin kahwin! Seronok! Setiap minggu dapat makan nasi minyak. Yeay!!

The great thing is, it has been an honor (sangat!!!) for me sebab... sebab... aku dengan ini secara rasminya dilantik sebagai their WEDDING PHOTOGRAPHER!!! (tampar pipi laju-laju!!!) Bukan untuk salah satu, tapi ketiga-tiga tarikh!!! (Okay, abaikan betapa banyaknya tanda seru digunakan)

Kepada sape yang mengenali diri ini, pasti tertanya tanya :
"..Serius?! Aisyah tu dslr dia cikai je kot.. model zaman kurun lg. amek gambau pon bkn cantek. edit je lebih.."

Well, to be honest. I DO AGREE!!! Aku takut. Sangat takut. Bayangkan kalau aku amik gambar tak cantik pada hari big day diorang yang mana akan dikenang sampai ke tua, yang akan ditunjuk kepada anak cucu, yang akan di'post' ke dalam fb, twitter dan instagram, yang akan dilihat oleh saudara mara, yang akan digantung di dalam bilik tidur daannnnn banyak lah.

Tapi, untuk wedding my school bestie tu aku tak decide and confirm lagi. Tapi, biasalah dah kawan baik kan, dia nak sangat aku ambilkan gambar dia. Tapi, aku memang nak jugak amik gambar on her wedding day. Mesti sweet kan amik gambar untuk bestie sendiri. Tapi, aku takut tak cantekkkk!!!!

Walaupon I do admit aku pernah amik gambar untuk wedding abang sepupu aku, tapi aku still kurang konfiden :( Dah la dslr tu selalu buat hal. Dah la tripod pon tak ada. Dah la lense pon yang lama je. Camne??!








4 comments:

핑크색의 여인 said...

hey hey hey! u can do it dear aisyah!! pedulikan orang lain nak kate ape! real photographer pun edit jugak gambar taw...! ehhh, terbanyak lak tanda seru tue, err, abaikan..:)

tangan itu seni, guna la dslr hebat mane pun kalau takde seni pun tak cantik jugak...

go go go aisyah!! :D

Nik Nur Aisyah said...

hahaha..

aww aww.. touching dpt kata2 motivate! luv u la lalink! ahakss!

taaapi... takot jgk! hahaa.. :P

핑크색의 여인 said...

kalau kita tak try, kita tak taw kan sejauh mane kita boleh pegi...

so, let's try!!

Nik Nur Aisyah said...

hmm.. betol2! InsyaAllah.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...