Monday, January 21, 2013

unknown already known

Assalamualaikum...


 'Dia' know my name
Oh! A***t nama dia...

'Dia' know where i live
Oh! Rupanya cucu jiran depan umah.. 

'Dia' know when i came back
Oh! Mak ayah dia kawan mak aku rupanya...

'Dia' keep observing me 
Oh! Dia jaga kiosk family dia (dekat umah nenek dia dekat depan umah aku)

'Dia' know where i study
Oh! Tengah tunggu tawaran sambung belajar..

'Dia' know my siblings
Oh! Patutla kenal family aku semua..

Rupanya... teheee... :P


NO curious + NO suspicious = SAFE!







Sunday, January 13, 2013

Honor

Assalamualaikum...

What a blessing February! :)

02/02/2013:
My Sister's Wedding Day (My house)

09/02/2013:
My Sister's Wedding Day (Abg Mie's house)

17/02/2013:
My Best-friend's Wedding Day


Tarikh-tarikh yang dinyatakan akan menjadi tarikh yang amat amat amat bermakna for my whole family and my school bestie! Kahwin kahwin kahwin! Seronok! Setiap minggu dapat makan nasi minyak. Yeay!!

The great thing is, it has been an honor (sangat!!!) for me sebab... sebab... aku dengan ini secara rasminya dilantik sebagai their WEDDING PHOTOGRAPHER!!! (tampar pipi laju-laju!!!) Bukan untuk salah satu, tapi ketiga-tiga tarikh!!! (Okay, abaikan betapa banyaknya tanda seru digunakan)

Kepada sape yang mengenali diri ini, pasti tertanya tanya :
"..Serius?! Aisyah tu dslr dia cikai je kot.. model zaman kurun lg. amek gambau pon bkn cantek. edit je lebih.."

Well, to be honest. I DO AGREE!!! Aku takut. Sangat takut. Bayangkan kalau aku amik gambar tak cantik pada hari big day diorang yang mana akan dikenang sampai ke tua, yang akan ditunjuk kepada anak cucu, yang akan di'post' ke dalam fb, twitter dan instagram, yang akan dilihat oleh saudara mara, yang akan digantung di dalam bilik tidur daannnnn banyak lah.

Tapi, untuk wedding my school bestie tu aku tak decide and confirm lagi. Tapi, biasalah dah kawan baik kan, dia nak sangat aku ambilkan gambar dia. Tapi, aku memang nak jugak amik gambar on her wedding day. Mesti sweet kan amik gambar untuk bestie sendiri. Tapi, aku takut tak cantekkkk!!!!

Walaupon I do admit aku pernah amik gambar untuk wedding abang sepupu aku, tapi aku still kurang konfiden :( Dah la dslr tu selalu buat hal. Dah la tripod pon tak ada. Dah la lense pon yang lama je. Camne??!








Sunday, January 6, 2013

Unknown

Assalamualaikum...

Unknown:
 'Dia' know my name
'Dia' know where i live
'Dia' know where i study
'Dia' know my siblings
'Dia' know when i came back
'Dia' keep observing me

Me:
 KNOW NOTHING!

Okay mari curious + suspicious = BEWARE!!




p/s: to unknown, please be good!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...