Friday, November 9, 2012

you k emmm..

Assalamualaikum...

Salam November semua.. :)

9/11/12.. Genap 20 hari selepas hari bersejarah Nik Nur Aisyah. Hari bergraduasi=hari tamat bergelar pelajar=hari bermula terumbang ambing sebagai penganggur.. Ok, banyak sedih dari gembira sebenarnya..

Jauh.. masih jauh perjalanan.


Korang tau tak betapa sedihnya saat-saat terpaksa tinggalkan zaman sebagai seorang pelajar setelah 15 tahun, dari darjah 1 sampai umur 22 tahun ni?? Mungkin perkataan 'terpaksa' sangat tak sesuai sebab sampai akhir hayat, kita menjalani proses pembelajaran..


Tapi tapi, all the stuff?! Kuliah, assignment, projek, study group, all the tiru-tiru moment, stay up, exam, quiz, midsem, perasaan ponteng+malas ke kelas.. Semuanya! To be truth, i already miss it! :(


I miss the moment bila masuk kuliah, kami (aku, nisa, sue n wani) akan duduk tersusun ber-4. Lecturer masuk, masing2 keluarkan kertas, lipat-lipat (selalu rembat kertas wani), tulis tarikh hari tajuk. 5 minit pertama, kertas still kosong, 10 minit; kertas suci murni, 15 minit; masing masing berpandangan tanda faham isyarat minda, 20 minit; sue n wani berjaya nodai kertas putih masing2.. pandang nisa, sudah terangguk tanda setuju.. Aku? masih kosong kosong kosong.


I miss the moment bila malam datang, lepas isyak, konfem phone menyanyi. Mesej dari kawan2 setia untuk dinner sama2. Tempat berkumpul, depan cermin blok k13b, aras 1. Peserta pertama sampai semestinya Sue. Jauh dia dari blok d. Susuli aku, jem, nisa n fiza. Menu utama dinner, nasi putih+telur dadar+tomyam ayam+milo ais.


I miss the moment kitorang mengeluh kenapa kolej kediaman berada di atas bukit. Mengomel bila tunggu bas tak sampai2. Membebel kenapa semua member2 yang ada lesen tak reti reti bawak kereta (termasuk aku). Menggelabah bila air takde. Menahan lapar bila kafe tutup. Melepak tengok running man waktu lunch.


I miss the moment bila dapat luahkan isi hati masing2 tengah2 malam atas katil sebelum tidur. Cerita masalah, kenangan, perangai.


I miss all my coursemate yang sudi share jawapan assignmnet.
Coursemate.. Last exam day in UKM

I miss all my friends yang terima perangai aku seadanya.


I seriously miss all those thing too much.. I MISS YOU K EMM (UKM)!!!
Pengalaman, kenangan dibawa pulang melebihi segalanya.. 



p/s: I MISS YOU TOO.. :(



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...