Saturday, May 26, 2012

VIVA

Assalamualaikum...

Salam semua.. Ini short entry sahaja (konon). Mari lurus ke titik (straight to the point). Apa itu VIVA? Anda tahu? Ye, SALAH! Bukan kereta VIVA ye anak-anak.

Ehee.. sebenarnya, aku pon tak tahu apa maksud sebenar VIVA. Aku baru je dapat tahu. baruuuuu jeee... Waktu mock presentation, ada salah seorang team member aku tanya Dr. Rizafizah.

Kawan: Dr, apa itu VIVA?
Dr: Kereta VIVA la..
Kami: Heeeeeiiiiiiihhhhh!!~~~ (gaya gwang so)
Kawan: Bukan. Maksud kami V.I.V.A itu stand for what?
Dr: Oh, korg tak tau yea.. VIVA is not stand for anything. It's a German' word (if not mistaken) mean oral presentation..
Kami: Oooooo~~~~


Ye, sekarang korang pon 'oooooo...' kan? kan? Yang da tau main jauh-jauh. Ihik ihik.. Untuk student final year. This is it!! Mase yang paling cuak secuak-cuaknya. VIVA untuk kajian yang da dijalankan dan tesis yang sudah dihantar @ dalam kata lain, waktu kena hentam dengan soalan bertubi-tubi dengan pemeriksa. Eh, eh, positif aisyah, POSITIF!

Saya..
NIK NUR AISYAH BINTI NIK MUHAMMAD JAPLUS, no. matrik A128202 
dari program TEKNOLOGI KIMIA,
 ingin membentangkan tajuk kajian saya iaitu: 
KETELAPAN GAS KARBON DIOKSIDA MELALUI MEMBRAN ENR/PVC DENGAN KEHADIRAN PENJERAP KALSIUM OKSIDA, CaO




Hadoi hadoi hadoi.. berbuih da practise nih.. Turn aku VIVA ialah hari 
SELASA, 29/05/2012, 9.00-9.15am di Bilik Lisan Kimia. 

Doakan segalanya berjalan lancar ye kawan-kawan. I really do need your pray..

'Ya Allah, semoga kawanku ini memperoleh ketenangan, kelancaran dan kemudahan dalam presentation VIVA akan datang. Berikan Aisyah semangat dan redhai ilmu yang kami pelajari. Aminn... amin...'


TERIMA KASIH KAWAN!!! (ikhlas kan berdoa tadi?? hehe.. :P) 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...