Wednesday, April 11, 2012

tak/nak balik??

Assalamualaikum...

Hi semua.. sila teka? teka apa? jawapannya, I'm back from Redang!!!! yeeehaaa!! Subhanallah, Redang is AWESOME.. tapi, tapi.. boleh tak kalau tak nak story pasal redang lagi? boleh tak boleh tak? boleh la ek..

Coming soon~~~ :P

Okey, seperti yang semua manusia sedia maklum, sekarang cuti sem. jadi, sila teka lagi. teka apa? jawapannya, AKU MASIH BERADA DI UKM.. Apahal kau beria-ria bagitahu satu kuliah cakap cuti sem ni kau balik, tapi still ada kat UKM aisyah? Al-kisah bermula....

Redang kat Terengganu, so budget on the road balik UKM, campak la aku kat mana-mana area dekat dengan Kuantan kan. TAPI TAPI TAPI, bas tu pulak dah lalu highway baru yang memang tak ramai yang tahu. Kalau nak drop aku, hanya boleh drop dekat Tol Jabor yang sunyi, sepi, seram, scary. Dah tu, abang aku plak tak tahu jalan nak ke tol tu.. So, tak ada siapa yang sudi kutip aku. Duk kena marah lagi ada. Cet!!!

Sedih giler hati ini.. Menangis gua. Hilang kemachoan depan Cik Wanie. hehehe.. So, last-last gigih la aku balik semula ke UKM.. Sekarang dah berbelah bagi nak balik rumah or x esok (khamis). Tinggal berapa kerat je lagi cuti ni ha. Mak plak mula-mula tak bagi balik. Dah aku semangat malas balik, tup tup, mak kata ok je kalu nak balik. Pulak dah!

So, how?? tak balik ke balik??? Duk serabut pusing runsing, Cik Wanie ajak keluar. Ok, mari berjimba! hahaha.. Menyempat plak kan. Tapi, keluar tadi pon syiok juga. Aku keluar dengan Cik Wanie, Cik Pah, Cik Nisa dan... jeng jeng jeng.. ENCIK JAMAHIZAN! hahaha.. Kepada siapa yang mengenali En. Jama tu mesti dah muka terkejut, kepala berfikir, mulut terlopong sambil berkata dalam hati: ' Heh??? bior bonar esyah kuar ngan jama???'.. Kan kan?? Hahaha..

Ini buktinya. hehe.. from left: Jama, Wanie, me, Cik pah n Nisa (pengambil gambar)

Kami kami mengenali En. Jama sewaktu daki gunung Chemerong. Dia jadi kami punye guider. Daann mari mari teka lagi. teka apa? jawapannya, Jama adalah seorang lecturer di UiTM Shah Alam. haha.. Tak ada gaya kan? TAPI TAPI TAPI, dia okey. Terasa keluar dengan seorang abang. hahahaha.. Lawaknye ada disitu..

Eh, terselit kisah berjimba plak kan. Okey, keputusan belum dibuat nak balik or x. Tengok lah kerajinan esok dan keputusan akhir selepas meng'calling calling kerabat kerabat di rumah. Chiaw! :)



9 comments:

cebisankenangan said...

wooo... skandal2. cam mane leh kuar gan jama nih??? haha

dye lecturer??? omg. susah tuk dipercayai. kuang3...

waiting for redang. cepattt.... !

Nik Nur Aisyah said...

haha.. xde scandal2~.. cume dy ad chat ngan wanie.. hehe..

bile tau dy lecturer mcm 'ooomaigoooodd'.. then tau yg dy ajar hubungan etnik.. pastu fikir.. 'ok fine, sesuai skit'. hahaha..

ambik mood for redang. wee~~

p/s: did u deactivate @ terminate ur fb?

핑크색의 여인 said...

hahahhahha...lawaks!!! ntah cmne kan, nak kua punye pasal, jama pun jama lah kan...huhu..:D

Nik Nur Aisyah said...

hahaha.. btol2.. tp, lpas ni bley la wanie ajk dy kuar lg.. ihik ihik ihik..

핑크색의 여인 said...

huhuhuhu....segan la weyh...huhu...korang la pulak ajak...dia no hal jep..:o

Nik Nur Aisyah said...

haha.. suh nisa la gtu.. den laaagi la segannye.. huhu..

핑크색의 여인 said...

hahahaha~;p

cebisankenangan said...

wot2... scandal lg... haha.

Nik Nur Aisyah said...

hahahhaa.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...