Wednesday, December 21, 2011

his and her day

Assalamualaikum...

Salam 1 family! wahai rakyat beta sekalian, esok berapa hari bulan?? 22/12/11 ya. boleh tahan tak cantek tarikhnya.. hahaha.. tapi dalam family besar beta, tarikh ni boleh tahan pentingnya. why? why? kerana pada esok hari, itu adek lelaki bongsu yang bernama nik muhammad azim dengan penuh perasaan gugup, gigih, gagah dan garang akan memperoleh result PMR. aigoo., akak dia yang kat sini juga boleh tahan gigil, gagap dan geram menanti result dia esok.. gurlp!!

si sono (panggilan gedik) boleh tahan yakin juga la dengan result dia esok. siap marah manja warning tuding jari kalau aku tak belanja jika dan jikalau dia dapat result bagos bagos. wah wah wah, akak kau ni tak sekaya yang kamu fikirkan dik. tapi, kau punya pasal, berapa berapa A kau dapat esok pon, akak tetap belanja. paling penting nak kamu tahu yang akak kamu ni tetap sayang nak gila kat kamu jika dan jikalau kamu tak dapat langsung A.. (siaplah!!) eh2, ber'kamu-kamu' plak..

ikhlas dari hati akak kau yang comel ini, kau adek yang baik, anak yang taat, abang yang sentiasa jaga adek adek perempuan dengan bengis, boyfriend yang budget handsome, pemain games yang tegar dan pengacau akak kau dalam toilet dengan menutup suis lampu yang setia.. InsyaAllah kalau ada doa usaha dan tawakal, baik la result yang dapat esok kan. dont worry yek!


zaman kecik kecik


zaman sederhana kecik


zaman sudah besau


lagi lagi.., ada apa dengan tarikh itu? esok juga merupakan befday adek perempuan bongsu yang bernama nik nur safiyah. esok semuanya a momment to remember untuk adek bongsu bongsu ini. adek piah plak siap bagi amaran:

'.... kalo akak dok balik umoh mase ari jadi adek, siap akak eh. adek tok kira...'

gerun gila mendengar amaran tersebut. tetapi setelah dipujuk dan diterang satu satu yang akak dia ni perlu menuntut ilmu 'jauh' di perantauan, baru dia mengerti. selamatlah duit dari dikeluarkan untuk menunaikan keinginan yang pelik pelik oleh piah. ngeh ngeh ngeh..

walauapapun, dua dua adek bongsu ni dah meningkat dewasa. semoga kehidupan kita sekeluarga sentiasa diberkati, diredhai dan dirahmati olehNya. keep being my great and wonderful sister and brother. Lots of Loves from AKAK!!


muka tembam terlebih makan


muka kurus malas makan





.

5 comments:

Anonymous said...

piah cakap:
akak jgn la ckp mcm tu malu la adik :)

Nik Aisyah said...

haha.. doh adek kabo gitu ke akak.. akak ingat lagi.. xyoh malu2, itu comel nmenye.. :P

HiSaFiZiMtEh.... said...

oooooooooooooooooo....

Nik Nur Aisyah said...

HiSaFiZiMtEh....
i think i know you! lalala...

Anonymous said...

yess you knoww.....:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...