Saturday, December 24, 2011

the conversation

Assalamualaikum...

Salam sunyi! hujung minggu yang saaaaangat sunyi. kerana kerana semua orang BALIK. ya, BALIK kampung. ya sekarang cuti study week sebelum minggu exam. tapi tapi, aku tak mula menggunakan week ini untuk study. kerana kerana aku buat assigment dan tesis bab 1, 2, 3 kena hantar pulak 2 januari ni. ya ya, belum siap lagi. banyak banyak.

hari pertama cuti study week bermula dengan kegigihan menyiapkan assigment kimia polimer. dah tu, 3 kali aku salah tulis jawapan assigment kat atas kertas. membazir! kalau salah tulis sekerat dua ayat tak mengapa. tapi dah penuh dua mukasurat, baru perasan silap. dah la sekarang memang tak ada kertas kajang. yang ada ni pun rembat yang nisa. nak pergi rembat lagi paper nisa, dia BALIK. ya BALIK. jangan kasi aku ulang word sama boleh?

last last, buat keputusan hantar assgment ni dengan menaip. tak ada kertas punya pasal. taip punya taip baik punye. tiba tiba terfikir, jangan lah lecturer fikir aku meniru atau salin tampal. berkecai hati nanti. Dr Kay, saya tak tiru tau, kalau dr. nak suruh saya selitkan jurnal rujukan pon boleh. cuma cuma, saya tak jumpa persamaan dan graf stress-strain untuk model Takayanagi tu. yang tu, emmm.. emmm... mungkin mungkin saya salin tampal. tehee..

asal isi blog tak sama dengan tajuk ni? macam dah lari je. ok, mari kembali ke pangkal jalan. disebabkan sunyi pada malam hari, tengok tengok kat facebook, eh eh ada awek cun profile picture pokok krismas chat dengan saya la. tapi saya tengok waktu tu pukul 11 lebih. saya perasan pukul 12 lebih. kesian kat awek cun tu. tak terlayan. hak hak hak. dia ajak saya menginap di biliknya, tapi saya bukan nak menolak, cuma terfikir kerja... ahhh! kerja lagi.

lepas tu, tengok jumlah manusia online cuma berbelas orang je. mana semua orang. oh lupa, mereka mereka BALIK. lepas tu lagi, nampak adik saya budget muka korea hitam lesung gagak online la. mari kacau kerana dia tak ikut family yang lain pergi HOLIDAY. call mak tadi petang cakap ada kat pinang. haaa???? dari pergi rumah kawen kat taiping, sampai ke pinang, apa cerita? jangan cerita untuk sedapkan hati.

so, chating la dengan nik muhammad amin and this is the conversation...

gambar hiasan. promote adik.. ngeh3..

aku: kaloh mu ngan azim. hak2.. (azim dpt 7a1b pmr. kami dua beradik dpt 6a je)
amin: akak pon. spm ar amin lawan akak. haha
aku: well., we will c.. pmr x sme cam spm yek.. ingt tu..
amin: haha.. okay sis
aku: n jgn konfiden sgt, t x dpt yg target, kcewa tertonggek tonggek. mcm i..
amin: tak cnfdent pon. rase mcm tak dpt. paper awam susoh
aku: xpe, mu da usaha. skrg kne byk doa n twakal je. smyg tu jgn tnggl. kaki bulu pnoh, smyg tak pnoh.. ewwww!!!
amin: smyg penoh ea. silap ar
aku: ye dok? sbuh hok liat tu? malu ke awek.. hak2..
amin: bangun ar. tp kene 2 3 kali gerok
aku: oke. bagos. gud. great. briliant. marvelos. akak nyanyi kuat2 xde sape dgr. lakkkkk ttibe2..
amin: geng akak balek ke ?
aku: sume balik. romate akak pon balik. jiran tepi pon balik. jiran bwh pon balik. akak xde jiran ats sbb duk ats skali. jiran sblh blok balik. mmber kolej lain pon balik. SUME BALIK!!
amin: jage2. haha
aku: senyap!
amin: haha. jgn pndang b e l a k a n g.. hehe
aku: dah pandang!. geram aku bdak ni... naik bulu hidung ni ho. jht sgguh.
amin: haha. takdok mnde lah. akak bape tahun doh dok situ. tak kan takot lagi
aku: mesti la takot. kat umah pon takot nak berak malam2 kalu tgh ribut hujan, inikan pula dsini. eh amin, mende tepi mu tu. hahahahaha...
amin: haa ? apee ? motor amin laa (motor dia ltak dlm umah syg punye psl)
aku: bukan belah kiri, kanan tu. ce tgk molek
amin: aboh tgh isap rokok. haha
aku: hahahahahahhaha... aboh tok tido ag? kim salam ke aboh
amin: bru jee tdo
aku: hmmm... xpela.. nak tido da ni. ngantuk butir
amin: okay


apahal kau post pasal ko chat dengan adik kau ni aisyah??? sebab sebab sebab semua orang BALIK! noktah.





.

4 comments:

cebisankenangan said...

cantik an pokok kismes tuh.. ngeh3..
cepat2 buat keje, nanti kte ronda2 lg... hmm, xyah lar nak sunyi2 sgt, i kan ada kat sini.. xjauh pun , dekat jew... tawaran masih terbuke... ~lalala~~~

Nik Aisyah said...

hahahaha...

dah duk sorg2 ni.. byk plak mgarut kat blog sendiri kn. mari buat KERJA!! hukhuk..

cebisankenangan said...

ngeh3.. biasa ler tuh.

hari2 kerja...
kerja2 lala.....

Nik Aisyah said...

mnanti saat2 abes exam da kita stay dcni.. mst byk mase bley rewang2.. huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...