Thursday, March 10, 2011

citer dinner dulu lah!

Assalamualaikum...

olaaa blog! sekarang tengah curi masa sekeping dua mau update blog. tapi kan kan kan, bukan nak citer pasal pergi china. tapi nak citer citer pasal dinner dulu lah! boleh x? nak citer pasal p china, tapi banyak da lupe tunggu gambar punye fasal. sekarang da dapat gambar, dinner da jalan, oh oh excited nak story pasal dinner plak.. ngeh3..

Dinner kolej kami atau lebih glamor dengan nama Malam Integrasi Highlanders kali ni aku pegang post sebagai pengarah pemasaran. meronta jiwa raga jugak la bila mula-mula dilantik. masuk je meting, nama ditanya terus kena lantik. perhhhh!!! rase nak kekoh orang je time tu. bagi ak yang kosong zero yelek pasal marketing ni, memang sangat susah. nak cari orang yang nak bagi kita duit. ingat senang?

pengalaman mengajar kita erti kehidupan. cewah. aku rase sejak jadi pengarah pemasaran untuk dinner dan setelah mengenal erti jerih perih cari duit, aku sekarang da sikit sikit jadi orang pemurah.. ececececehhhh.. puji diri sendiri nampak! haha.. but seriously, you never imagine what you think the bad things happen to you then it turns to a very priceless one.

so, hasil usaha aku dan ajk aku yang lain, kami berjaya mendapat sumbangan RM5k+++. bukan senang okay. ulang suara, bukan senang. pengalaman handle program dinner memang seronok walaupon biasalah, macam2 jadi. tambah ketua pengarah pulak kawan baik ak, cik nisa. ke hulu hilir ikut dia settlekan pasal dinner. tapi seronok dan pengalaman.


semasa majlis Malam Integrasi Highlanders Kolej Ibrahim Yaakub, UKM berlangsung


07/03/2011.. dinner kitorang berlangsung bertemakan 'klasik p.ramlee'.. hasil super duper hard work bahagian protokol iaitu cik nina, kami berjaya mendapatkan Tan Sri Dato' Dr. Jins Shamsudin sebagai perasmi. dinner berlangsung dengan lancar. pahat pahat yang berbunyi lepas dinner tu memang biasa jadi. lantak kau! membebel je tau, orang bagi makan mujur! huhhh!! menyampah i!


Tan Sri Jins Shamsudin sudi membuat persembahan secara MENGEJUT! kelam kabut post program kami dibuatnya. hahaa..


ngeh ngeh ngeh.. ambil peluang.. masuk bilik menunggu VVIP.. orang lain x boleh masuk. kitorang aje. maklumla, ketua pengarah member satu katil.. haha..


makan dua tiga empat lima suap je yang menyempat. pastu sambung keje. aiskrim tak sempat makan, agar-agar laici x sempat amik, nasi n lauk-lauk yang sedap terpaksa ditinggalkan. menci menci!!


time dinner malam tu jugak, aku dengan tanpa rasminya dilantik menjadi photographer. da la memang kempunan nak beli kamera gedabak tu. memang rezeki la en jeruk purut a.k.a mi (member nisa) bagi pinjamkan kamera dia. habis aku gode gode kamera tu. haha.. tapi masalahnya bila jadi camerawoman ni, gambar aku, konpem paling sikit skali. cett!!



yeah.. ade gaya ade gaye.. perasan lagi diri ini.. hahahahaha...


dah tu, hape lagi???? bergambor la kami kami tanpa mempedulikkan mereka mereka di sekeliling. penat tenat buat keje, kalau tak ada gambar, samalah seperti aur tanpa tebing. errrkkkk??? memang tak berbaloi baloi.




susun susun.. ramai antara kami pakai kebaya gitu. itu aje yang mampu kalau nak ikut tema kan... lalalalala..

ada lagi ada lagi...


suka gambar ni.. coklat hitam coklat.. awww!! hahaha...

habis dinner pon aku tak perasan pukul berapa. da layan sangat bergambar. tu pon aku tak sempat nak ambil gambar dengan vespa n alat muzik kat luar dewan tau. ish, rugi rugi. kalau tak, boleh tunjuk kat zizi, sepupuku. dia obses ngan vespa. tak pe tak pe. balik amek gambar ngan vespa zizi puas-puas. bukan kaler pink je.


antara barisan pengarah a.k.a MT dalam organisasi dinner. dari kiri, cik jeem (setiausaha), cik abby (bendahari), en. zamir (pengarah program), en. azmel (pengarah teknikal), cik nisa (ketua pengarah) , eheem2.. saye (pengarah pemasaran) dan cik fiza (jaksa kolej)


ohoi.. penat tak buat kerja sangat.. rehat kejap.. calling2 sape ntah.. lupe.. ishk, sape amek gambar ni??? shantekkk la plak.. haha...


last2.. kemas time! dengan baju perasan lawa, kasut tumit tak berapa tinggi, angkat meja kerusi, kutip pakai tangan sampah da semua ajk dinner. bagos2..



yang ni baru betul2 habis dinner.. tapi tapi, sempat bergambar.. tengah tunggu kereta angkut kami kami pulang ke kolej..

yang paling best jugak, dinner kitorang ni telah dinobatkan sebagai program anjuran kolej terbaik. kembang semua lubang hidung pengarah pengarah program ++ ajk2 sekali. yang jeles, konpem pahat berbunyi lagi. lantak kau lagi! janji kami hepi.. ape papepon, nak ucap juta juta terima kasih sayang sayang kepada semua yang tolong dan bekerjasama dengan kami, tanpa kamu kamu dan kamu, tak lancarlah program dinner ni..

itu saje lah mau citer tak nak curi masa berkeping-keping.. ni pon da terlebih sudah. semoga berjumpa lagi di dinner akan datang. adios amigos! :)

5 comments:

bilahatiberbicara said...

like2...
pengalaman mengajar erti kehidupan...
yeah!!!

Nik Aisyah said...

yeahh!!! hahahhaa.. :)

nIk nUr LiyAni said...

nape i tgk muka u nk dekat sm je ngn dato jin samsudin tu...heeeee

Nik Aisyah said...

huahuahua.. u baru tau ke i ade bau2 belacan ngan tan sri.. haha.. bakal mnantu dy.. ngeh3..

Nik Aisyah said...

btw..., thanks 4 ur heels.. rse tlebey tnggi bley jd pramugari da rsenye.. hak2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...