Monday, December 20, 2010

Hiissshhh!!! bukanlah!

Salam...

hari ini bermula buku baru, lembaran baru, matlamat baru, semua-semualah serba baru bila dah bukak sem baru.. dah masuk semester ke-4 belajar kat ukm. lagi 2 semester je nak graduate n dapat segulung ijazah sarjana muda kepujian teknologi kimia. wahwahwah!! so, bukak je sem baru hari ini, isnin 20 dis 2010.. saya da ponteng kelas! oh.. niat baru niat baru.. haha.. :P

eh..eh.. sebenarnye bukan ponteng la.. tapi kne p seminar kat Matrade Exhibition and Convention Centre MECC. ingt saye kaki ponteng ke?? kaki tidor, ye saye mgaku seposen. seminar ape? rahsia.. yg menjadi alkisahnya ialah apabila aku terpegun tgk design bangunan MECC tu.. giloks lawa!!! ok, memang selalu je lalu depan bangunan tu kalu jalan2 kat kl nk balik kg ke n tibe2 teringat la satu situasi ni..


************************************************************************************

aku : eh, angah.. tu bangunan(MECC) bende tu?
angah : dok tahu bangunan mende.. (sambil drive)
aku : bangunan tu kat putrajaya ke.. (aku dengan ulu dan jakun nya)
angah : hiiissshhh!!!! bukanlah!! kat kl. kan jalan kat kl ni...
aku : hahaha.. aah la.. ingat kat putrajaya sebab design dy comey mcm bangunan kat putrajaya.. tu, yg sebeloh dy tu bangunan(mahkamah kl 'kot') mende plok??
angah : tu mahkamah..
aku : o... ingat mase tgk kat tv bangunan tu, kat putrajaya gok.. hahaha...


Hahahaha.. bile ingat2 balik waktu dalam kete ngan angah nak ke s.alam ni.., logik ke drive kat kl, pastu ingat bangunan kat tepi jalan tu kat putrajaya.. aisyah aisyah, wat malu orang kampung sungai karang darat je. mmg darak r bak kate org ganu. ishk2.. eh, tapi bukan aku je yang tak tahu tau.. mase naek bas nak ke sane, terdengar satu perbualan ni.. siapa? rahsia jugak..


************************************************************************************

A: itu ke bangunannye?? name pe? MECC?
B: ermm.. tu la kot..
A: la.., ingatkan pintu gerbang tadi..
B: a'ah.. ingat pintu gerbang jgak..
mereka: hahahahhahaa.. (gelak ketawakan diri sendiri)


korang tau x macam mane bangunan tu?? haaa.. meh2, mau tunjuk ea.. hehe..


Bangunan MECC (gambar ehsan dari p.cik google)


inilah bangunan Matrade Exhibition and Convention Centre MECC.. kalu dari jauh mmg mcm pintu gerbang yg selalu tulis 'selamat datang' tu.. bangunan ni unik bukan sebab design dy yang sangat cantik sahaja, tapi jgak dia ada ruang kat tengah2 tu.. macam mane la aku nak cakap ek.. hah.., tgk sendiri la.. tapi serius cantek kan2??

tu je nak cerita hari first bukak sem 4 kat ukm ni.. ponteng kelas, tapi sebenarnye tak, sebab kelas2 hari pertama ni biasa semuanya x start lagi.. so, nasib agak baek dcitu.. tapi, tu la kn.. mule2 tgk dr jauh je bangunan MECC tu, ade jgk bisik2 nk p sane suatu hari.. last2, dpt jugak p.. hehe.. :)


*makanan breakfast n lunch kat sane sedap woo... huhu..
*saye ade niat baru tuk sem baru ni. wish me luck!! :)


2 comments:

~NuRuL~ said...

gud luck nik! bestnyer lg 2 sem jer... sgt jelez! nik jgn jelez k.. pah masih kt umah... tgk tv.. tdor.. men game... hahhaha

Nik Aisyah said...

hmm.. jeles sket2 jek.. huhu.. gud luck tuk pah jgak.. hehe.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...