Tuesday, December 14, 2010

diary cuti-cuti

Salam...

habis sudah cuti-cuti sem. awal seminggu pulak tu. ni semua atas faktor terpaksa menyibukkan diri tuk perkampungan program dinner kat kolej. ok, takpe2, waktu tuk menggemukkan badan kat umah dapat dikurangkan di citu. gud work! (sedapkan hati sendiri)

time cuti kali ni, tak banyak aktiviti yg buat. macam biase je la. jadi suri rumah yg berjaya. so, da jadi suri rumah, mmg manyak ma masa diluangkan bersama adek2 ku. jerit bebel nangis suka suki selama cuti ni dgn adek2 aje la kat umah.. kuar jalan2 pon x selalu sbb weekend je angah a.k.a driver kne p keje kat kemaman. dah tu, kena plak stay kat kemaman tu sebulan, lagi la terperuk kat rumah xde org nk bwk p jln2 kn..

tapi ade gak la jalan2, n bersuka ria ngan family. cuti kali ni kitorg ade p taman gelora. tempatnye sipi2 je kat telok chempedak. nak p tc, da bosan seboring bosannya. taman gelora pon bukan ade pape sgt sbnrnye tp saje nk snap2 gmbr bile da dpt tahu kamera angah tu boleh fokus amik gmbr baek punye.. lagi pon tmpt tu serius kalu pndai, mmg lawa la dpt amek gmbr pemandangannye.. so, mau try test la kan.. huhu..

so, ni la antara gambar2 yg smpat.. eh.. eh.. bkn sempat, mmg terlebih sempat yg da diambil.. :)



model pertama untuk di snap-snap gambrnye... nik nur safiyah...



model ke-2, nik nur hidayah...



model ke-3, nik nur hikmah..



kami di taman gelora.. :)



cuti ni jgak is my birthday time! yiepiiii!!!! hehe... dapat makan kek besau punye.. terima kaseh tuk bondaku terchenta sbb beli kek yg sedap. nanti birthday akak akn datang, beli lagi lagi dan lagi yea.. ngeh3..



my birthday cake! sedaaaaapppp... terima kaseh bunda.. kek simple tapi bes! :)


dan juga.. oh yea, lupe plak.. kebalikkan ku ke kampung telah menemukan ku dengan anak sedaraku yg pertama. nik nur aina arissa. yeay!!! kamo mmg sgt comel la arissa oi. msti ikut mak cik ecah dy ni.. hehe...




nik nur aina arissa.. bersama ayahnye (along) n tok wan n tok ki ( mak n abah).. arissa baru lepas cukr, so, kepala dibotakkan.. hehe..


cuti ni gak menyempatkan diri tgk crite ngangkung!! hoho.. pegi ngan adek2 n angah.. ok la cerita dy.. da sampai dapat kutipan lbh 4 juta kan.. so, kire boleh tahan lawak la cerita tu.. lepas tgk ngangkung, cadang2 nk mkn pizza sbb dpt kupon, tapi x sempat sbb lewat sgt. so, p mkn ikan bakar kat mane ntah, lupe daaa....



selepas tgk ngangkung.. ikan bakar mari.. :)



aritu jugak ade p majlis konvo mmber angah kat shah alam. x pernah kot p tgk org konvo-konvo ni. time angah konvo aritu x boleh p, so tgk mmber angah konvo pon jadilah.. lagipon, nak amek mood time aku plk konvo lagi setahun setengah. jgn lupe mai ye kawan2.. hehe..



guna gprs sblm tersesat nk ke s.alam.. gprs tu bos angah yg punye.. pinjam jekk.. aku je ulu sket guna benda alah tu.. ishk2.. :)



oo.. ini di hotel kt s.alam tmpt kami bermlm semalamn sblm balik.. :)



p jalan2 di majlis konvokesyen bersama angah n azim si hensom.. :)


so, tu je la kot untuk cuti sem ketiga aku belajar kat ukm ni.. oh oh.., lupe lagi nk cerita.. sebelum start cuti n sblm balik umah aritu sempt jugak jln2 ngan mmber2 tekno chem p alamanda makan2 n tgk wayang. celebrate ais exam la konon, tapi result dapat..... tetttt!!!...



bersama2 member tekno chem kat alamanda.. :)



2 comments:

nIk nUr LiyAni said...

amboiii...berjalan2 je tau...lokasi xtau ek...???rugi2....

meh cek nk habaq...pas tgk wyg tu..p kene ikan bkar kt tanjung lumpur..malu je org ktn xtau tanjung lumpur...hiiiissshhhhh

lg satu time kt stay kt hotel satu mlm tu..bkn kt shah alm la...kat klang...hehehe...adoi..adoi..adoi..

Nik Aisyah said...

wuahahahahaha... yg ikan bakar tu, bkn x tau, tapi lupo..
yg kat hotel tu pon cek lupo jgak eh.. hak2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...