Saturday, November 6, 2010

poly poly ice cream!!!

Salam...

Arini sesuka hati sesedap rase dapat nyum2 ice cream bersama kekawan kos tekno chem. patotnye plan arini mau p merewang2 k sunway mau main itu ice skating lah. tapi waduh waduh, enggak jadi.. so, cancel ice skating, ice cream pun jalan daa..



sementara menunggu.. ak siap cepat kowt excited nk p mkn icecream. da mngade2 amik gmbr sendiri kan.. ish2..


tapi kitorg p sekejap bebenor jah. plan last minute gak tuh. tgk duk sedap2 layan hsm3 n baru nk mncekik nasik, Cik Nisa mai bilik gtau nak g Ice Room kat area PKNS. so, on je lah.. da duk sowg2 dalam bilik cam bug bawah tempurung (i hate frog, so bug lagi comel) n plus i luv ais kereng. so, juin la da Encik Naqib sudi jadi drebar bawak kami2 p sane kan..

sampai sane, fiuhh!! agak penuh dctu. so, dapat satu meja kosong. tapi x cukup seat la plk. tggu punye tggu meja sebelah cam da nak habis jek makan icekream, ank dy duk jerit2 tkejut ak. oh yea, nasib baik pekerja dy tanye: "brapa orng? mari dhudhuk sini, gabung" dgn sleng bangla kalu x silap brother tu. so, p meja pon bgabungg!!! duduk n order2..



snap2.. dapat sudu n bil dulu dr icecream..


K.A.M.I


ak mkn icecream hape ntah namenye. panjang bebenor. x hingat. tapi ade dy tabur kcg2, n pe ntah bijik2 tu. haiyoh2, ak x suke dctu dy tabur2. da x terase kesedapan icecream tersebut. harganya boley tahan tinggi. bese la, standard kedai xclusive kot. ok, tahap kesedapan icecream kat kedai 'bilik ais' tu ak rse biase2 jekk.. sedap lagi mkn icecream bekas besor dutch lady or pape lady yg lain. tapi x tau la kot2 org lain rase sedap kn. lain org lain la pndptnye.



my ais kereng.. boleyla..



pastu balik n masuk bilik kat2 kul 8.45mlm x silap. wah sempat ak krohh krohh krohh kat sejam ngan x mandi busuk n yea ketiakku x berbau ok. wekkkkk.. bangun2 makan nasik grg ikan masin. perhh.., dgn muka masam bangun tido, x mandi, trus mkn mmg syookkk.. try la kalu nk rase. ok.. perut kenyang, p mandi n oh baru ingat study polymer sekelumit pon belum. so, bukak buku terus rase nak jeritttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

motif ak nk terus jerit??? p mkn icecream syok, tdow krohh krohh syokk, mkn n.grg ikn masin syokk, mandi lwat mlm syokk, bukak bku nk jerit x syokk x syokk.. haishhh.. aisyah aisyah.. tgk smpt kan aku update blog n merapu2 awal2 pagi ni. ni buku polimer depan mata ni. jeling2 je ak ni. nak suh layan dy la tu. ok ok.. saye pegi skrg..

n oh, btw, paper polimer agk susah yea, mohon doakan kemudahan saye n kekawan yg lain mase jawab exam. aminnnnn.... :) chiaww!!!


Polymer Chemistry/9nov/3.30pm/DTAMS

Friday, November 5, 2010

Thursday, November 4, 2010

room alone 2 3 4 5......

Salam..



saye duk sorg2 lagi buat kali ke.. emm.. ke.. oh lupe.




i'm okay! kcuali pening2 ngadap lappy suntuk2

ding dong ding

Salam...

Semalam ber'foye2' bersama sahabat2 merewang2, berrended2, bersuka ria di Pavilion n Times Square bersama Cik Aien, Cik Wani, Cik Sue, Cik Nisa, Cik Aby, Cik Fiza n En Miqun Shrek Shrek.. berjalan sakan sampai kaki ni da x dapat berpijak di bumi nyata. hahaha... kami menghabiskan masa macam gaye orang da merdeka dari exam je. padahal masing2 ade saki baki lagi 2 or 1 paper sebelum sume betul2 merdeka exam tuk sem 1 tahun 2 kat ukm terchenta ini.



waiting 4 KTM.. terjelir lidah gue.. ngeh3.. :P


mereka yg turut menjayakan program ding dong ding.. hahaa.. gurls only. en miqun not included in this picture! wuahahaha... :P
(sume da melekat kat dinding ni ape kes?? hahaha.. )


tapi semalam memang bes la.. aku ade cari satu barang. ushar punya ushar, setiap satu kedai kat ts tu ak masuk tapi hampeh! x jumpe langsung yang berkenan. kalu jumpe yg bkenan, mahal sangat la plak, kalu jumpe yg murah, alahai design dy suam suam kuku je cun nye.. ishk2.. betul la org kate kan. time kita mencari, xkan nye jumpe, kalu tak dicari ade ade aje.. ape ape aje!! (gaye sheila rusly :P)

tapi yang syoknye Cik Wani n Cik Aien kita.. hahaha.. terbaek la korg! jeles gigit jari i taw! huhu.. tapi xpe xpe. ade mase next next next sem kita p lagi, shoping lagi, ber'rambu ramba' lagi, ding dong ding lagi yek! like3!

taaaaaapiiii jugak kan... saye ade berkenan satu benda barang ni.. uuwaaaaa serius mahu membeli!!! taaaapi takut tidak dipersetujui ramai (familia) kalu mmbelinya (member2 konpem setuju. korang memang suke support menyeport kan).. tapi serius saye nak. nak nak nak sangat sangat sesangat! da siap testing testing one two three, da wat survey skit2, dah amik pamplet banyak2.. tapi tu la, kalu beli, ianya lebih kepada keinginan n kehendak n bukan keperluan. duit pon banyak gak la kene curah.. haiyarkk.. apakah???



credit to aien.. nice picture! sian plak kamo yg xde kan.. hahaha... :P


me at pavilion.. :P


I WANT DIGITAL CAMERA!!!! ala.., yg besor gedabak wane itam sangkut leher tu.. x kire jenama pe. Nikon ka, Sony ka, Canon ka.. oh2, tapi nk yg jenama paling bes n yg terbaik punye. boley tak??? hukhuk.. ok konpem duit scholar la yg akan dguna. nk yg yg harga cikai2 sudah. ikut kemampuan. tapi??? haishhhh... emosi dalam membuat keputusan dcni. haiyoooo!! cmno?



wah2! ade gaye x??? hahaa.. testing2.. :P


hambek ko! yg besau pon ak try test.. hak2..


antare pamplet2 yg sudeh di ambik. thanks to Cik Wani tolong amikkn... ngee~~~


ok2.. sabar2.. balik kita wat persidangan bersama kaum kerabat bincang2, sesi pujuk2 (ngeh3) n tengok la cmno.. huhuhu.. =.=' doakan dapat kelulusan mau membeli eh. hahaha... adios!! :)


12/11 going home! :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...