Sunday, October 31, 2010

tu ni tu ni

Salam..

Malam ni kepale da rase toing2 bace catalyst. fenin2. ok2, mesti rase cam alah, catalyst je pon. bukan susah. ssshhhh!!! dengar ye semua orang. catalyst yg kami belajar bukan seperti di sekolah2, di matrik pon bukan bukan. kami belajar catalyst kimia dcini dengan detailnye. oh, ye la kan kat u mesti la blajar detail. kalu x, bukan u namenye. ok sori2 saloh2.

tapi, tolong la kawan2, manyak2 susah woo. susahnye sbb kami belajar TIADA SILIBUS. apekah? so, aku da memandaikan diri list tajuk2 yang ak pernah dgr Prof Bobo (bkn name sebenar=name manje) ajar. so, content2nye cari kat tenet. mate ni kalu boleh tukar kaler, da kaler pelangi da keluar sbb da pening hadap laptop. so, kene rest kene rest jage mate.

ok2, cukup meluahkan isi hati di blog. saje nak ngadu seposen. blog saye, suke liver saye la!! wuahahaha.. (gelak tdk sopan dcni) nik aisyah, u better continue studying! nanti nyesal x bace tu ni, x buat tu ni, x nengok notes tu ni, mcm2 tu ni tu ni. +.+



chemical catalyst/2nov/3.30pm/DTAMS

Saturday, October 30, 2010

3 idiots mmg syiokk!!

Salam...

hari ini ak da habis paper yang kelima iaitu paper keusahawanan sains teknologi. memang pelik kalu budak teknologi kimia kena amik paper tu, so jangan tanye ak kenapa ok?? ok, ak nak bagitau jugak sikit je la, ye sikit je, mungkin ktorg kena amik sebab nak dedahkan pada student yang budak sains pon boleh ceburkan diri dalam keusahawanan.. alah, bahasa pasarnye berniaga gitu.. korang ni, xkn x paham kot.. ishk2..

oh2.., tapi bukan itu sebenarnye nak di story mory dcni. sebenarnya nak berdendang dendung pasal cerita hindustan yang sangat femes. 3 idiots!!! oh ak rase sangat femes la kot. ak x tau la kalu ade yg x suka, tapi konpem kalu tgk citer ni kire gelak habis. macam ak. aku gelak dalam bilik, sampai cik nisa n cik fiza bilik di aras bawah mendengarnya. dasyat bukan? itulah impaknye citer ni.. ok, sekarang pon da rase nak tergelak bile teringat balik.. pelik?



hehe.. comeyl!! yg tengah tu saye punye.. jgn amik!!!! dush3!!


ape yg besnye? hoho.., korang silap la kalu cakap aamir khan tu korg yg punye.. sila ye gadis2 di luar sane, ini amaran!! aamir khan tu SAYE PUNYEEE!!!.. ye, saye da lame sebenarnye mnyembunyikan hubungan kami. ok la, meh nak bagitau citer sebenar, sebenarnya ak n aamir khan tu da lame berkawan sejak dari dia femes berlakon citer Mann.. dengan sape ntah? ak lupe plak. haa.., cume malas nak heboh2.. well..



wuaaa.. kiut miut nye kamoo abe aamir khan ku (ak x tau knape ak gedik sgt ngan mamat ni)



hahaha.. ok lah itu sume auta semata2.. tapi siyes tau, abe aamir saye sgt comel dalam citer tu.. (sbnrnye bkn dalam cter tu je., dy mmg comel sokmo) wuaaa.. suke3!! (gedik skit dcini) oo.., part paling nmpak dy sgt comel time dy gosok2 kepala dy lepas ckp nagn kareena kat luar hospital sebelum lagu klakar dalam citer tu.. ingat x??? tak ingat??? bagus! maknenye korg tak tau menilai kecomelan dy.. hukhukhuk..

hoho.., lepas ni konpem nak tengok balik sampai da berjaya hafal skrip2 dalam citer ni or sampai nak muntah2.. eh2.., x muntah x muntah sbb dapat tgk muke abe aamir khan ku yg comeyl.. hikhik, malu!!! tapi satu je part yg sangat x bes dalam citer ni.. ye.., selain part 18sx psl bdk2 laki pki sehelai pakaian kecik tu, ak juga sangat teramat tidak suke kareena kiss my aamir khan at the ending of d story.. arggghhhh!!!!! x suke!!!!! kalu boleh nak cut2, buang part tu. sape boleh tolong ajar?



muke aamir khan da mcm mr bean versi india da.. hahaha...


oh.., nasib baik pakaian dyorg comel.. mcm dalam citer hsm3 bak kate ain..



ape2 pon.. 5 star is given 4 this muvi.. ini la filem hindustan pertama yg ak tengok ad dua lagu je.. but very interesting.. thumbs up up up!!! :)


Friday, October 29, 2010

~_~'

Salam...

MySpace
saye sakit pinggang. ini serius. sakit giler. cam org tua da.

Wednesday, October 27, 2010

ragam.ragam.ragam

Salam ...

okey2 .. mlm ni saye nak relax2 kejap seposen dua. next paper ari sabtu .. ceh, macam lame je gap. padahal sehari je. takpe2, nk rehat jap dr study bley kan??? saye da wat survey da mmber2 tekno chem yg lain yg ad paper gak sabtu ni, dyorg siap layan movie cter hindustan lg. oh2, x jeles sgt x jeles sgt. xpe2 .., mari kite ber'bloging2 '..

kalu perasan kat fb sume dok post psl mcm2 hal yg jadi time exam ni. macam2 ada. ad tu kalu dibace n dfahami smpi lubuk sanubari, nak gelak thp gaban pon ad, nak kesian pon rse cam pdn muka. cmno? atas kerajinan saye insan yg bname nik nur aisyah yg ade keje wat2 xde keje .. lai2 kite tgk antare ragam2 mereka2 yg post kat fb time exam .. hahaha ...



MySpace
1. Ragam 1: sebelum exam sume duk wish, ayt pon baik2 je .. time ni baru sibuk2 nk mintak maaf. okey2, sbnrnye sgt bagus

"Gud luck semua .. semoga diberi kemudahan dan dikuatkan ingatan tuk jwb exam t.. mohon maaf silap n halalkn ilmu yg diajar ek .. : P "



MySpace

2. Ragam 2: ttibe kemarahan memuncak muncak. sume bnde nak hangin kus kus. semut yg x besalah pon jd mangsa. marah sungguh agknye

"Tiap kali nk exm je mesti stadium ni memekak ... ade event la .. ade konseert la .. ade sukaneka la ... ble la pihak ukm nak phm student2 KAJAI nk stdy??? Biler? Tunggu tampuk pempinan berubah ??? tunggu student kajai sume failed??? or tunggu dunia kiamat baru nk hentikan sumer nih??? haiiihhh "



MySpace
3. Ragam 3: mula perasan notes hilang, terambil, mengambil dan diambil org. terlampau fokus study agknye ..

"Alamak .. sape ade t'amik aku punyer manual lab yg kertas 2? huhu .. dh cari, x jmpe ......... waaaaaaaa ~ ~



MySpace
4. Ragam 4: ni ucapan bkn setakat satu malaysia, satu dunia lagi. globalisasi la katakan ..

"Selamat menyambut hari peperiksaan buat seluruh pelajar di dunia yang bakal mendudukinya. Ampun dan maaf dipinta dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Kalau Malaysia boleh, kamu boleh .. "



MySpace
5. Ragam 5: haha .. yg ni klakar, ehsan dr pak cik adhar .. terlampau banyak study agknye dy .. ishk2 ..

"Hari 1st exam, terlelap then mimpi jadi ultraman ... bgon2, siap tulis" kuasa jahat "lg kat kertas jwapan ... syok gile "



MySpace
6. Ragam 6: apabila bdak sains mula mgarang cerita ..

"Da mcm citer lak aq wat nota sal biokem. hahaha ~ sbbnye aq da bowink .. jd
aq pkai mepek2 je asal aq phm. so, jgn tekejut kalo bce nota aq, tetibe
ade "pd suatu hari" hahahhaha. ngokngek!! ~ umh! dis is more understandable. ngee "



MySpace
7. Ragam 7: strategi mahu dpt a.. amik hati lecture dgn hantar kertas jwpn ceritera cinta ..
"Dalam kertas jawapan paper usahawan nanti nak puji - puji lecturers .."


MySpace
8. Ragam 8: ini konpem2 jadi .. ushar pengawas2 yg jage exam .. mcm2 .. haha ..
"Ketua pengawal DTAMS yang baik sem nie .. sem lepas siap marah-marah aku lagik .. hangiit sangat!! pengawas exam pon muka boley tahan la .. ".


"Spe yg da exm hri ni?? Antre 3 tmpat ni (dtams, DECTAR, dgemilang) .. mne 1 ade pnjge exm yg ensem?? hahaha .. "



MySpace
9. Ragam 9: semangat yg tnggi menggunung kini tinggal harapan yg tdk pasti .. sayu2 ..

"Awal2 sem target A, lepas mid sem target B, lepas tgk carry mark drpd asaimen dan kuiz target C, tp lepas FINAL EXAM tadi, target lulus jer!!!! haiisshhh !!!!"



MySpace
10. Ragam 10: pengaruh2 aka dugaan yg cuba ditepis .. shuhh ... shuhh ...

"Sape nak teman g PTSL? Jom belajar. HAHA .. kt bilik byk saangat dugaan .. katil asek maen lambai-lambai .. lappy lagilaah buat muka comel .. meja pulak saje buat-buat sempit .. camane tu .. hahahha. . "



MySpace
11. Ragam 11: bersifat amaran!!!!

"Jangan usik budak nak exam .. semakin berlaga2 (xstabil) hormonnya, semakin tinggi kenaikan darahnya .. ".



MySpace
12. Ragam 12: dugaan ... dugaan ... dugaan ..

"Dugaan mase JAWAB exam ....>> perot lapar, aircond sejok, pengawas buat catwalk.




haha .. kan da ckp, ade yg nk tergelak, tbelahap, kesian pon ad .. mcm2 liku dhadapi oleh student2 ukm time2 exam .. tapi, post2 yg diambil ni hanya tuk fun2 okey .. jgn t saman ak plak, amek pos tanpa kebenaran .. alah!! korg post kat fb nak suh org bace gak kn .. sama la .. cepuk gak kang .. btw, smoga tuk exam yg mendatang-datang, xde da mslh2 yg dhapi n best of luck diucapkan .. chiawww !!!!



me: 4 paper done! 4 more to go! haiyohh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...