Sunday, September 5, 2010

dekat..hampir..raye..datang..lagi.. :)

Salam...

oh2.. da nak dekat sangat2 raye yg bakal menjelma nampaknye.. baru terasa sebab kat kolej da mula rase kesunyiannya, da bley dgr bunyi cicak bsenandung, suara budak2 ni gelak2 selang 3 4 bilik, eh2.. midsem pon da habis pusingan pertama (pusingan kedua lpas raye.. aiyoo), kat kafe muka uncle da mnunjukkan tanda2 kebosanan xde orang mmbeli, oo.., x terkecuali monyet2 UKM da tak melawat sekerap yang selalu, tak lupa kat facebook yg normalnye ramai gler on9 tp sekarang da x sampai 20 org.. wah2.. da nak raye la weyh!!!!

disebabkan kesedaran itu timbul.., amek ko.. p shoping raye ke 5 buah tempat yang berbeza iaitu jalan tar, semua house, sogo, cap square n metro kajang dalam mase 2 hari..oh2.., x termasuk pusanika UKM.. hahaha.. urat saraf, wayar2 kaki sume da tercabut jalan sane sini dengan keadaan orang da macam semut, berlaga2, berebut2, berlari2.. tapi seronok krn terasa kemeriahannya!! weeee~~~

ape ak beli?? haaa.., ni nak story.., xde satu pon untuk aku.. semuanya untuk famili tercinta.. kemungkinan besar aku pakai baju yang mane ade je raye kali ni.. malas nak membeli, memilih punca utama ak xde baju raya.. tapi xpe.. aisyah x kisah... yg penting dapat balik raye dgn selamat, beraya dengan famili dengan selamat, n balik UKM lpas raye dengan selamat jugak..

dan disebabkan ak da x sabau nak tunjuk kat famili pe yg ak da beli2 kat dyorg.., meh2 mak, abah, along, angah, acik, amin, azim, cuteh, dayah, piah n anda2 (kalu ad org bace) mai tgk ramai2 brg2 yg ak da sapu.. hehehehe... :P



ni baju adek piah.. hehehe.. cantik x??? lalala~~~
(ok2.. kalu nk komen lawa ke x, kat umah ea..)


ni baju untuk nik nur hidayah ye.. lebih kurang ngan baju raye akak.. nanti kita make up same2 ea.. lalalala~~ :P


ni baju azim.. akak x sure la saiznye.. kalu besow.., sory la yekk.. :P


ni plak baju t-shirt tuk azim jugak.. kalu salah saiz pon jgn marah yekk.. hahaha


yg ni special untuk abah.. ingat nak beli baju melayu tapi x tau saiz.. silap saiz t rugi plak.. hehehe...


ni pon amat special tuk mak.. akak sengaja pilih kaler sama ngan baju abah.. t pakai sama2 tau.. hehe..
(mak, baju ni comey bnornye.., dlm gmbr je jadi ttibe x nmpk lawa.. hehe..)


oo.., lagi satu special utk mak.. kuih semperit kegemaran bunda.. akak beli sebekas jekk.. huhu.. :)


untuk nik amin pule.. akak serius da cari baju kamo.. tapi x sempat nak ushar banyak2 kali..eh2..,tapi aritu kan akak da belikan okey.. n tuk angah plak.. i da x tau nak beli ape tuk u tau.. i ingt nak belikn tdung tp, x jadi.. huhu.. :)

itu sahajalah.. sbnrnye entry ni istimewa tuk kaum kerabat.. wuaaa.., x sabau mau balik.. xpe2.. lagi 2 ari lagi... i'm back!! justeru itu, saye nik nur aisyah binti nik muhammad japlus, ingin susun tangan mohon ampun dan maaf terhadap segala salah n silap.. halalkan yang da terkurang n terlebih sudah.. haha... SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!! :)





7 comments:

nIk nUr LiyAni said...

aloooo!!!..bju angah xde ke...??? mentang2 i dh keje..xbli kn pn e..sedih r gni..huhu..btw..budak2 ni xbrani nk bukak laptop sbb angah dia tgh majuk!..berani nk on9 pakai my lappy!..nk tgk bju..tgu akak balik!!! huh!

Aisyah/ecah said...

lorrr... penat je wat post kalu x bg tgk.. haha.. akak ade edit sket2 tuk post ni..

hmm, angah nak nape?? kalu smpt i cari.. hehe..

nIk nUr LiyAni said...

hoho..xpela..da bli da pn bju i..sj je..klu diaorg nk bukak laptop angah..suh diaorg mtk maaf dlu~hehehe

Aisyah/ecah said...

haha.. suh nyanyi lagu.. p ramlee..
'...maaf kan kami.. maaf kan kami.. tet tenene nenenene...' haha..

azzreyza ameerah sofea said...

camat ari raya ecah..raya datang la umah yea

Anonymous said...

Took me time to read the whole article, the article is great but the comments bring more brainstorm ideas, thanks.

- Johnson

Aisyah/ecah said...

hehe... insyaallah.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...