Tuesday, September 28, 2010

saye da jadi mom sdare.. hehe..

Salam...

hehe.. malas nak bercerita, klik dcini.. :)


tahniah tuk along n be a gud papa for a cute baby girl okey..

--> mak n abah = tok wan n tok ki @ abah?? haha.. akhirnya dpt cucu sulung!! sukelah tu..
--> angah = mak ngah
--> acik = ???
--> akak (me) = 'rahsia' :P
--> amin, azim = ???
--> cuteh, dayah = ???
--> adek = mak su

cepat2 cari nme msing2.. hahaha...

Saturday, September 25, 2010

Apabila kaum adam berbicara....

Kalaulah kamu tahu betapa sejuknya mata ini melihat perempuan-perempuan yang berakhlak.

Kalaulah kamu tahu betapa senangnya jiwa ini melihat perempuan-perempuan yang pemalu.

Kalaulah kamu tahu betapa seronoknya kalbu ini melihat perempuan-perempuan yang menutup aurat.

Kalaulah kamu tahu betapa tenangnya diri ini melihat perempuan-perempuan yang menjaga batas pergaulan.

Kalaulah kamu tahu betapa sayangnya hati ini terhadap perempuan kerana kamu mampu mengubah warna kehidupan dunia...

Kalaulah kamu tahu wahai kaum hawa.., kalaulah kamu tahu....



Sunday, September 19, 2010

Hooreyy rayekuu..

Salam ...


(Amaran: pos kali ni pnjg tanpa sebarang gmbr ..:))


hohoho ... syawal bakal berakhir.. masuk pule bulan zulkaedah yg penuh barakah .. oo .., tapi aku blum lagi berdendang dendung ceritera psl kemeriahan raye aku tahun ni .. hmm .., mane nak start ek?? da banyak lupe sbb lpas raye, balik ukm, sangat2 banyak keje yg perlu disettlekan .. skrg pon tgh curi2 masa seposen dua mau membebel di blog sendiri .. LOL!!!

OK, kita mulakan penceritaan aka pembebelan n horay2 rayeku pon bermula ...

1. sebelum balik kg, shoping2 raye bersama member2 .. n ade belikan baju2 tuk family .. n guess wat?? sume baju2 tersebut muat, padan n dondon dgn empunya .. abah: muat, mak: muat, azim: muat, amin : muat, dayah: muat, adek: muat ... hahaha .., pandainya i memilih memilah .. ngeh3 .. : P

2. hari raye pertama: cam bese, pagi siap2 umah .. umah pon nak cantek bseri, isi2 kuey2 tunjuk yg da dbeli, alhamdulilah bpeluang smyg raye, n kunjung2 umah sanak sedara sebelah myebelah .. sampai ptg, then tgk fon .. list nme miscall, msg mmenuhi fon .. belek2, ok kawan2 yg gantang2 n comey lote confem da ade dpan umah tapi malangnya ak xde .. so, sdey x dpt jmpe mereka2 raye ptama taun ni n wat kepoh2, habeskan kuey raye kat umah, borak2, sorak2, bola, tampar, sumenye la ...

3. time on d road p merayau raye, aku tengok la situasi raye mse dalam kete, kalu korg perasan, konpem hari first raye, korg kluar akn nmpk sume org pki baju melayu n kurung .. yg isi minyak pki baju mlayu, yg duk sapu smph, baju kurung dgn tdung blink * blink *, x tmasuk couple2 duk bercintan cintun pki baju kaler sama atas moto rewang2, konon sweet la tu.. haha .. oppsss! (Aku jeleskh?) N kalu korg nak tau jgak, pada hari raye pertama ade fakta myatakan 80% orang melayu kebanyakkannya akn memakai baju kurung @ melayu sampai lwt petang ... meriah kn?

4. raye kedua: ade la teman angah p beraya kat kemaman .. angah drive n aku skali lg mnjadi pemerhati time2 raye ni .. kalu org yg memandu, mereka konpem juge pernah mgalami peristiwa bersama mat2 rempit ni .. haishh., dyorg ni mslh btol .. kalu ye nak ngorat aku n akak aku, x payah la bawak moto gaye superman n angkat tayar depan n konon cover macho segala bagai. wei der .., x main la .. kalu korang bwk kete angkat dua2 tayar depan nak gak aku turun mintak sain ... xde style lgsung nak mngorat .. kami kaum2 wanita da maju okey .. lain la abe2 rempit ni nak beraye kat hospital .. aku n akak ak da bdoa da dlm kete biar dyorg jatuh .. nak sgt kan .. ishk3 ...

5. raye ketiga: sekali lg merewang2 bersama angah .. jalan2 kemana ak pon x pasti .. utk kali keberapa mnjadi pemerhati raye taun ni aku pon x tau .. yela, nk bwk kete ibarat nk tmph katil kat hospital .. duk diam2 je la dlm kete .. oo .., n kali ni, ak perasan n konpem plak korg x perasan yg kg aku raye ketiga kosong ... kosong okeyy .. kmane sume org da pegi? oo., sbnrnye dyorg p beraye rumah pihak yg satu lg .. nmpk sgt kg ak mjadi pilihan mereka2 tuk balik berya pd raye pertama .. hihihi .. kg ak yg istimewa la katakn .. ok .. mcm mgarut jekk., NEXT!!!

6. raye keempat: ak budget raye ke4 akn jd sunyi .. tp jgn disangkakn pns hingga k petang (ttibe plk kn), rupa2nya .. member2 yg aku ingt xkn jmpe raye taun ni n stlh 4 taun bturut2 dyorg dtg, dtg pd raye keempat .....?????..... ooo ... wahhh!!! seronok2 .. ala, yg aku ckp dyorg call n msg time raye ptame tp ak xde kat umah tu ... haaaa, yg tu la .. hahahha ... meriah!! sgt3!! siap ak follow 9 org jejaka2 ni p beraya ag .. berani siot ak .. ok, ak p setelah mendapat kebenaran lisan ok .. jgn pkir karut2 .. ishk korg ni ...

7. raye kelima: datang lagi 4 org jejaka perasan handsome, kali ni, ak da malas nk pki baju kurung, pki baju bese sudeh .. borak2 .. pe yg istimewanya kedatangan dyorg ni?? oo .., sbb ade encik shidie yg mgade tu .. cet kamoo!!! da la aku merajuk dgn ko, mai umah aku, wat muka x besalah siap kutuk2 ak lagi ... bukannya nak pujuk .. tapi, baeknya ak, dgn satu ucapan: 'ecoh awek cun, sowy eh kalu kutuk2 n umpat ko .. mintak maap byk ....'.. ye, ak da x mrajuk lagi .. hahaha ... sengal!!! p / s: shidi ialah rakan tpi mesra x mesra x mesra. . btw, he is a gud friend to laugh n main kutuk2 .. hahaha ..


da la .. penat ak duk menaip .. nak cerita psl peristiwa raye2 da bsepah kat dlm fb .. kali ni ak bersoseh2 lain sket .. hahaha .. ye, nik aisyah da mule mgarut .. baek bla dlu .. adios! : P




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...