Friday, August 6, 2010

same.. same.. same.. oh! saye d PD lagi...


Salam...

30/07-01/08/2010.. tarikh saye berada d PD.. lagi... last semester 1 tahun 1 da pergi k sane.. dulu lupe ape name tempatnye.. yea.., dan sekarang da ingat.. Pantai Purnama Port Dickson.. ok.., kalu dulu pergi sebagai peserta interaksi, tapi sekarang sudah dinaikkan pangkat (al maklum dah senior) menjadi PC atau fasilitator untuk guide budak first year d sane pulak.. hehehe...

2, 3, 4, 5 ari sebelum p.., meeting memanjang manjang.. mentang2 ketua yang handle program ni namenye 'panjang', setiap kali meeting pon dy nak panjang2kan masa.. sampai x sempat nak call abah wish befday 27/07 lepas.. (eh2, da call sblm meeting, tp abah p masjid.. so nak call balik tu yg x sempat) haishh!!.. tapi xpe.. utk buat preparation supaya program berlari dengan pantas dan lancarnya., meeting pon meetinglah...

n hari yg dtggu2 sudah tibe.. program start jumaat malam.. da ade LDK yg disusun untuk bdak2 first year ni.. well.., ak x kena handle group tapi just ganti atau tutup lubang2 kosong yang dtinggalkan fasilitator lain yang ade keje... pegang group 10 dengan aidil.. ok.., aku PC a.k.a fasi yang pasif.. jus senyap je dalam group tu n bagi pandangan or idea sekupang je tuk diorang.. thank god aidil is gud enough to handle d group.. :P




ok.. kalu x perasan or nampak.. i'm in zebra pink.. antare barisan PC.. nyanyi time!!! lalalala~~~


sabtu.. awal2 pagi lg da turun.. keje aku pg tu jus tggu bas mai kul 10.30 tuk angkut barang2 yg nak bawak p sane dgn 'abang2' n 'akak2' PC yang lain.. ok.., then bas sampai, angkut2 barang.., amik budak first year.. kemudian bertolaklah kami ke PD dalam agak2 jarum jam kul 11 pagi dengan 3 buah bas hitung2 hampir 100 orang...



saye.. kak aisyah PC anda untuk program kali ini.. hahahaha.. :P



siap2 angkut barang n tggu bas.., posing sekeping!! hehe.. :P


oo... dalam bas pon ade aktiviti.. sesi mesi mengenalkan PC or fasi kat budak2 ni.. ehem2: "nama akak nik aisyah.., korang boley panggil kak aisyah.. asal kuantan pahang. amik kos teknologi kimia tahun 2.. oo.., semestinya tahun 2.. (gelak2 kambing) n bla bla bla...." ade jugak main2 teka teki, game n tup tap tip top.., da sampai.. x terasa lamenye dalam bas.. :)



yea.., ade soalan nak tanye "akak??" or nak suh nyayi ponnn bolehhhh... :P


PC2 lelaki.. :)


sampai sudeh.., bina khemah, makan2, solat dulu, main2, gelak2, keje2, naik turun, pot pet pot pet, duduk diri cangkung, senyum2, n sampai malam hari menyapa... kejadian yang x diingini dan x dijangka2 berlaku.. orang kate rezeki kitorang nak melalui n amik pengalaman positif pasal kejadian yang menimpa...



somehow.., i like dis pictures.. credit to mai!!! :) kaki2 PC..


ok.. mmg posing gedikks sket.. so??? lalala~~



again.. antare barisan PC2 yang ade... gud job guys!!! :)




peserta2 yang hadir.. korang best!! :)


malam tu.., belum sempat buat ape2 aktiviti tiba2 ribut+angin kencang+hujan+kilat=sume benda terbang.. khemah terbang, barang2 terbang, makanan terbang, baju seluar kain terbang, pinggan cawan melayang, daging kambing panggang pon hampir melayang... sume basah sebasah basahnye.. sangat dasyat.. x terkate nak cerita.. n ade orang nangis2 ketakutan, sejuk, takut, bace Yassin 3 round, selawat, bzikir, peluk panaskan badan antara satu sama lain.. n oo.., paling takut sebab ade member kena histeria.. :(







keadaan sayu, sepi, sedih menyelubingi diri masing2 semasa duk cari barang2 yang da terbang entah kemana, n kemas balik sume2 yang da basah kuyup....


malam yang sangat memberikan pengajaran, renungan yang panjang, kesedaran yang tinggi terhadap pe yang berlaku.. ade hikmah, sebab musabab yang tersendiri.. pandang dari sudut positif dan sentiasa waspada, tidak lalai tentang kenikmatan dunia.. disamping keceriaan, keseronokan, kegembiraan, jangan dilupa pada Yang Maha Esa.. =)

ok.. sambung pada keesokkan harinya.. ahad pule.. pagi setelah malam hari bergelut dengan kesejukkan TANPA TIDUR.. hari baru.., niat baru, oo.., n aktiviti baru juge... first senamrobik yg sangat seronok.. ade juge gelak2 hilangkan kesedihan peristiwa semalam n hangatkan badan semestinya.. kemudian LDK bersambung.. aktiviti hari ahad lebih santai n sementara diorang seronok2 mandi manda dalam slot aktiviti bebas, aku ambil kesempatan tidor.. krooh krohhh dalam khemah bersama cik nisa.. fiuhh.. hilang penat sket..

n hampir pukul 6 petang.. jatuhkan khemah siap, susun n cek2 brg2 siap, sapu2 siap, kemas2 sampah siap, ok.. balik ke UKM pule... pengakhiran yang baek selain naik bas tuk balik yang sangat 'empuk' kerusinya sampai sengal 2 hari badan ni.. alhamdulillah.., keselamatan semua peserta n PC2 baik dan ok seadanya.. great!!!! :)




gelagat PC2 handle senamrobik.. serius korang lawak n sporting habis.. :)


mai n me..


nisa, mai, me.. siap2 kemas n berangkat pulang...


oo.. ya.. balik je.. dsebabkan barang2 sume basah.. sesi kering mengeringkan barang berlaku.. hahaha.. naseb baekk kamera x rosak.. fuhhh.. kalu x, sound baek punyee oleh angah kerana x pandai jage.. ngeh3.. :P




duit pon basah ma... jemur2..


ok... alhamdulillah jugak atas segala kemudahan yang diberikan.. yang baek seseungguhnya datang daripadaNya.. yang buruk terjadi atas kesilapan kami sendiri... walauapapun.. lots of fun????? semetinya!!!!!! chiawww!! :)



2 comments:

winodds said...

wah..akak faci...nak sign~~~hahaha

Aisyah/ecah said...

haha.. okey2.. yg blakang tu beratur elok2.. jgn tolak2.. bwk kertas., pensil, pen, marker, liquid, highlight sume2.., meh akak PC mau tanda2 tgn kat korg.. lalala.. hak2.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...