Friday, August 6, 2010

Putrajaya mari maa... lai.. lai.. oh.., sunnguh jakun aku dsne..

Salam...

ok.. post kedua dalam satu hari.. banyak sangat bende yang rase nak bercerita kat dalam blog.. esok mau p bersuka ria bersama2 teman d sunway pule.. so.., lagi update cerita.. sekarang kul 2.50 pagi dan yea aku x tdow lagi.. ain da diulik mimpi lena.. agaknye.. aku plak mate masih besar bulat segar bugar..

khamis aritu betul2 pas kelas litar kul 6 ptg, secara unplanned telah dibawa ronda2 oleh sahabatnya cik nisa iaitu en. kero n en. ismail.. opps!! dun worry2.. both of them r actually a POLICEMAN.. so.., someone that can be trusted.. lol! i guess... hey.., saye selamat sekarang.. mane taknye.. polis jage beb.. ooo.., tapi bukan ronda2 naik kete polis yang ada lampu kaler2 atas kete n bunyi wiwowiwoo tu ye.. kami naek kete waja okey... hak2.. :P

first cik nisa ajk teman sbb dy segan.. ak pon okay aje temankan sbb dy tambah lagi ade org nak belanja makan.. oh kebetulan juga aritu aku x lunch pon.. rezeki2.. jangan ditolak.., tarik aje.. ingt mau makan2 area bangi sahaja tapi tup tup.., encik2 polis yang baek hati ini bawa kami jalan2 d putrajaya..

hati aku tiba2 tumbuh taman bunga time2 tu jugak.. al maklum.., jejak jalan nak ke putrajaya pon x pnh.. rase nak lompat kijang je time tu dalam keter baru tu jugak (oh kantoi encik polis beli kete baru).. hahaha.. okay.. behave2.. :P.. dengan tangan yang da ready pegang fon tuk snap2 gambar.. ak bersedia.. get set..., go!!! kuar kete.., tet tet tet tet tet tet... amik gambar.. haishhh.., pedulik dengan baju kurung, bau badan cam longkang, yg penting.. gambar amek maa..huhu..

okay.. bile da perasan encik2 polis gelak2 tgk aku cam kanggaro masuk kampung.. aku pon behave sket.. ye.., aku mgaku mmg aku sangat jakun p putrajaya sbb mmg itu salah satu tempat yang mmg sangat sangat aku nak p.. aduiihhh! malu der.. okey.. antare gambar yg di tet tet tet tet...


saye n cik nisa.. kami berlatarbelakangkan bangunan PMO (prime minister office) kalu x silap la... :)

oh.. itu saye.. hehe.. :)


cik nisa pule.. :)


serius lawa masjid dy.. aku sempat solat maghrib kat cni.. alhamdulillah.. :)


jambatannye yg femes...


pemandangan yang cantekkk... :)


oh.. lagi gmbr masjid yang jugee chantekkk... :)


Amek gambar waktu malam tak berapa jelas.. tapi pemandangan serius sangat cantekk.. 5 starr!!! aku kagum dengan sape orangnye yang lukis pelan2 bangunan kat putrajaya ni.. okey.., sekali lagi, serius sangat sangat chantekkk!!! :)


saye berlatarbelakangkan bangunan... emm.. bangunan... ntah!! hahaha...


encik polis 1 a.k.a en. kero..


encik polis 2 a.k.a en. ismail..


jalan yang lengang, dilimpah2kan dengan cahaya lampu yang terang benderang...



tu je la mau storynye.. nak bace., bacelah.. xmo sudehhh!!! hahahaha.. btw.., aku xde la panggil member2 cik nisa tu encik polis. jus panggil name dyorg aje.. umur tambah tolak bahagi darab integrate lebih kurang plus minus je.. hehehe.. thanks ya mas polisi bawa kami jenjalan... :)



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...