Saturday, August 21, 2010

'Akak sabor ea...'

Salam...

Bulan2 pose ni terasa sedikit.. eh, cup2.. bukan sedikit, banyak2 sunyi.sepi.syahdu.touching.sedih skit.. tanpa family dsisi.. oh3.... sedihnyeeee... sob3! ~_~'

MySpace

lepas tu kan2, time duk bincang2 a.k.a melepak dengan budak2 tekno chem jugak sebelum tunggu next kuliah, diorang sume2 cerita pasal nak balik cuti time kat2 hari nuzul Al-quran n hari merdeka dalam tarikh 26-31/08.. oo.., sebenarnya 30/08 tu tak cuti tapi wat cuti sendiri.. so.., counting2, 6 hari tu cuti.. woowwwwww!!!!

MySpace

oh.., hati berbunga2 lompat kijang kegirang-girangan nak balik umah... weee~~~ cam nak p beli tiket, kemas2 barang time tu jugak..... then.., eh2.., pikir2 lagi, selang lebih kurang seminggu lepas tu, balik raye plak.. rase cam malas la plak nak balik banyak2 kali... hmmmmm?????

MySpace

dalam kepala brain tak berjambul ni bermain2, berfikir2, bermonolog sorang2..., mak bagi x balik ni??? oh.., rasenye peluang nak pulang ke kampung halaman terchinta sangat tipis setipis tipisnya.. tapi.., cube dulu mesej2 angah tanye2 kan.. see.., angah pon rase peluang balik tu cam nak kira bulu kambing.. errrr????

takpe2, mesej2 mak plak...



****************************************************


aku: mak, akak nak balik 26/8-31/8 boleh dop?? 6 hari cuti.. tapi nanti 7/9, akak balik raye plop. boleh dop???


selang beberapa minit.. mak call.... sesi mujuk memujuk berlaku..


mak: akak nak balik ke???

aku: kalu ikutkan mmg nok balik.. cuti 6 hari tu..

mak: pastu pas seminggu kekgi balik plok cuti raye???

aku: tu r.. hehe..

mak: kekgi sambung cuti sapa raye plok kang.. monteng kelas plok..

aku: eh.., dok.. kene balik smula cni sebab ade midsem exam..

mak: hmm.., ade exam plok.. doh akak takyoh balik la.. nanti penat akak.. pah seminggu, balik raye doh kan..

aku: tapi cam nak balik..

mak: akak penat naik turun bas nanti. bulan pose.. cuti ni duk sane study la.. nak periksa kan.. balik pon x dok mende gok.. doh dekat sangat doh nk balik raye tu..



*****************************************************
(sesi pujuk memujuk tidak dapat dipaparkan sepenuhnya... hak2!! :P )



aku: (mule berfikir.. betul gak) doh dakpe r.. betul gok.. t akak balik x study kekgi nok periksa..

mak: tu laa.. ain(rumateku) balik ke? ramai ke balik..

aku: ain x tahu la.. ramai gak yang balik tapi ade je orang cni.. doh, dakpe r.. akak malah r balik.. study r mok dok...

mak: haa.., akak study la cuti tu k.. xpe..

aku: okey..

oh3.. aku memang da jangka mak x kasi balik.. so.., x sedih sangat(sikit jekk).. bile pikir2 semula.., aku mmg bukan jenis study kalu balik umah.. exam kalu result bagos xpe.., ni.... hampeh!!! okeyy.. aisyah.., cuti ni study!!! n boley jimat duit daripada balik banyak2 kali.. lame x balik baru ade feel nak raye n balik kampung dari perantauan.. cewah!!!!! (sedapkan hati)

dan yea.., pada mereka2 yang balik.., jangan bagitau aku, nanti aku jeles... huhh!! hak2..


6 comments:

bilahatiberbicara said...

hmmmm..... sy pon x balik gok...
xpelah kte study tuk midsem same2 eh... kte kan duk dekat jew, bukan jauh pon... xmoh sedey2 erk...

Aisyah/ecah said...

hahaha.. okeh!!! aja aja study!! :)

green rose said...

saya balik...=)

Aisyah/ecah said...

wuaaaa!!!! jeles3!! sob3.. :(
btw, miss ya!! :)

joe muhamad said...

xyah blik!

Aisyah/ecah said...

yea.. mmg x blk pon.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...