Thursday, July 29, 2010

Faham fahamlah.. :P

Salam...



errkk.., mood mau meng'update' blog dgn byknye walopon x tau mau story mory pasal pe.. oh! ok.. da dapat idea!! how about 'alone' topics.. yea.. aku sekarang rase sgt alone.. bkn sbb xde kawan.. serius ak ad ramai sgt kawan2 sampai x terjaga kebajikan mereka (maksud tersirat n hnye org ttentu je tau).., ade familia yg adek2 bsusun ramainye, ad abg, kakak, mak, abah, n tapi.., still alone...

rse cam xde sape2 faham walopon sbnrnye ad yg faham.. tapi xde yg faham se faham fahamnye keadaan ak sekarang.. ok faham x?? ak sendiri pon x faham dengan ak sebenarnye.. (cukup! sudeh gune pkataan 'faham'). mungkin x jmpe diri sebenar lg agaknye.. eh.., tp da jumpe la..

ntah la.. x mengerti ak.. mungkin kesimpulannya ak masih tercari2 n tertanye2 ad sape2 x yg betul2, really do understand me! the answer is no!! i can't find anyone accept my GOD.. td rase tension sgt n bkak zikir.., dgr2 byk2 kali.. baru hati rse tenang.. alhamdulillah... :)

so.., dengan siapakah anda ingin diri anda difahami??? renung2kn dan selamat beramal.. hak2.. :P


Tangan lekat d dinding.. *-*

Salam ...




hari ni .., 29/07/2010 .. oh, mood x berapa baekk .. xtau knape .. salah makan biskut ke?? eh .. x.. salah uncle kafe yg slalu salah tulis order n bolok (bak kate ain) .. x.., xde kaitan jugak .. salah monyet2 yg duk berkerumun dpan pintu bilik n wat ak habiskan mase myorok kat bilik basuhan sbb nak tggu monyet2 tu lari .. hmm .., mungkin yea ..

ok .. ok .. sekarang da tau knape stlah berfikir secara warasnye .. bmula dengan kuliah yg ak x faham pe yg prof tu ajar .. crius .. x faham .. mgaku salah ak sbb x print notes, x prepare, n byk lg yg x n x. .. n bganda2 mood yg x okey tu stlh masuk kelas bi plak .. fuhh .., assgmnt mgalahkn major kimia yg ak amik .. giler byk .. n last kelas plk kelas litar .. duk mniru mmber2 pnye assgmnt .. (Myesal, niat xmo wat da pasni .. huk2 .. T_T)

waktu malam yg menenangkan menjelma n bile kaki mau mlangkah ke meja study untuk selesaikan semua yg tak, tak n tak buat lg ... ttibe2 .., meeting plk .. ok .. kne bg komitmen, p meeting n ttibe ak terpikir mcm hidup ak bgantung dengan keadaan sekeliling .. masalahnye terlampau bgantung dctu .. camne nk gtau supaye ia mudah difahami yek .. hmm .., ok x mungkin akn faham ..

so .., sng cerita, diri ini terasa kedua-dua tangan telah dilekatkan dgn pita lekat di dinding .. hmm ?????


Monday, July 26, 2010

Saye budak first year.. :P

Salam..

Ok.. akhirnya da habes minggu kedua untuk sem 1, tahun 2 ak kat UKM terchenta ini.. busy2.. mggu pertama mggu yang paling busy.. hidup terasa tunggang terbalik, makan kenyang lapar kenyang lapar, duit jpa ku mgalir seperti air terjun sg panching (bile mau p??)oo.. maybe cter ni da lapuk, tapi heay.., my blog pedulik n sesedap rase saya la nk crite.. lalalala~~~

btw .., betuila kn cter da lme.. yg penting alhamdulillah boleh hadapi mggu yang sukar itu dengan jayanya .. fiyuuhh!! yea, tahniah aisyah .. anda berjaya di pusingan pertama ..

mggu kedua x kurang hebatnya memberi cabaran buat diriku ini yg seperti budak first year msuk .. p ulang alik kat ofis fakulti bhgn kimia, puan aka m.cik jge kaunter tu da jemu se jemunya tgk muka ak yg setiap hari mai melawat dia .. cari prof, naik tingkat atas, trun balik, naik smula, turun lagi .. akhirnya x jmpe jgak prof-prof yg dcari .. sgguh bernasib baik dctu ..

ok .., walau apa pun .. alhamdulillah jugak sbb bbaloi naik trun bangunan kimia selama 2 mggu bile semua probs da dsettlekan .. akhirnya .. n.,

yg teristimewa, untuk pengetahuan bunda tercinta, sem ni akn mnjadi sem yg sangat sangat tersangat sangat mencabar untuk anakanda mu ini .. sem2 lepas pon result terok .. sem kali ni xtau la .. sebabnya lagi byk subjek yg amik .. so .. , mohon bunda doakn untuk anakanda mu ini bganda2 daripada biasa ek .. hehehe ..

ok .., ni subjek yg diambil sem ni ..

* Physical chemistry
* Chemical catalyst
* Chemical statistic
* Chemical polymer
* Chemical technology lab
* Workplace communication
* Litar elektrik dan elektronik
* Keusahawanan sains dan teknologi
* Prinsip pengurusan perniagaan
* Kursus pengurusan persatuan

ok .. mmg banyak n ak sendiri pon tertanya-tanya mcm mne nak lipat gandakan usaha untuk lebih adil terhadap semua 10 subjek yg diambil ni .. nanti study yg tu,, yg ni tertinggal .. haisshh .., kuat cabaran tu .. so .., go aisyah! chaiyok3! aja aja fighting!! :)

oh .., btw again .., mggu kedua da p library ngan ain .. haha .. gud improvement i guess .. thanks to ain yg ajr camne nak cari buku, gne lmn web gemilang, tgk kod2 buku, care nak pinjam buku gne mesin yg canggih tu n yea ain cakap ak cam budak first year .. thanks ain abb terase diri ini muda gtu .. ahakss!! : P



library yg tersusun cantek dan indah skali .. ak jd jakun sbb amek gmbr xhenti2 d library


ok .. mmg gmbr lakonan n sekadar hiasan semata-mata .. : P

matlamat akan datang .., mau buat library pule jemu dgn kehadiranku selain aunty aka m.cik kat ofis bahagian kimia d fakulti .. hahaha .. : P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...