Friday, December 31, 2010

perlu ade ea???

Salam...

Yaw dude!.. hepy new year untuk anda anda dan anda semua. malam new year, aku duduk dalam bilik, makan2, on9 kat kolej.. itu sudah kebiasaan.. balik? tiga hari je cuti, sory to say memang tak la.. itu pon naseb baek malaysia menang bola piala suzuki tu, kalu tak dua hari je cuti nak balik, harapan.. oh ya btw, congrates malaysia!! menang Piala AFF Suzuki Cup. Gud job. Proud to be Malaysian. cet! time2 ni baru nak proud kan.. hipo hipo..

takpe2.. tapi, eh eh.., dengar orang rojer2 pemain malaysia dapat rm25k sorang? gilo!! best dowh.. keje puloh-puloh tahun tentu tentu dapat 25k? harapan jugak. rezeki mereka2.. tahniah la.. tapi2.. aku yang kena cari sponsor 10k pon mengigau seminggu berturut turut, mane nak korek? galoks sangat nak balik awal perkampungan kat u kan, amek ko dapat post pengarah pemasaran dinner kolej, malu lubang cacing masok kalu sponsor tak dapat.. haiyohh! ade sape2 sudi membantu? menyempat je kan.. :P

cik aisyah, ko da lari tajuk. oh. ok.., ape nak bebel aku da lupa. its new year lorh! new year=azam baru. motif? perlukah? kenapa? aku tak ade plak nak pasang2, setting2, karang panjang2 pasal azam baru. but yes, lain orang lain care. aku, tiap2 hari bangun pasang azam xmoh bangun lewat selalu! sepanjang duduk ukm ni, x tercapai pon. ngokngek! haha..



be urself, be a better one :)


but, it's a very gud thing kalu korang ade niat yang baek untuk dipasang pasang setiap kali new year. come on, nama pon azam. and, it's normal thing jugak kalu tak tercapai kan? eh? macam pernah dengar plak ayat ni.. (ehsan dr mereka yg berkenaan) lalala..

and, it's also a very very normal thing kalu korang still nak sambung azam-azam korang yang tak tercapai tahun lepas, bawak ke tahun ni. haha.. macam ain baca kat post fb. insan tersebut berkata : 'azam aku tahun ni nak tunaikan azam aku tahun-tahun lepas'.. orang kate jugak, niat tu yang penting. ye dok?



might be someones dream rite?? :)


tiba tiba plak teringat zaman kuno waktu kecik serabai dulu. punya la nak suruh azam atau impian tahun baru tercapai, percaya la aku hidup hidup, bila orang kate tulis azam @ impian dalam kertas, lepas tu tanam kat mana-mana. kalu nak drama lagi campak ke laut. tahniah la kepada insan tertentu yang berjaya buat zaman kanak-kanak aku dikenang dengan gelak ketawa bila aku terkantoi tanam kertas kat tepi pasu bunga depan umah..

tahun baru=buka buku baru? boleh jugak ea kalu camtu? mestiah! kan da kate lain orang lain care. nak tukar buku ke, bukak buku baru ke, tutup buku lama ke, janji korang hepy. tapi at the end, pastikan azam @ impian kita semua tercapai dengan usaha okey? okey, insyaallah atas keizinanNya.. kan kan?

bohong la kalu ak takde azam baru kan. yea, ade je. jadi, azam saye nik nur aisyah binti nik muhammad japlus ialah... tak istimewa pon nak di share. yang penting, yea memang penting ni. keberkatan hidup seluruh keluarga, rakan, anda anda dan anda dariNya la yang paling utama. Aminnn.... HEPY NEW YEAR GUYS!!! :)






Saturday, December 25, 2010

new one come along..

Salam...

ok.. lepas sudah seminggu bermulanya sem baru. dah sem 4, tahun 2 da aku belajar kat ukm ni. macam2 da ditempuh. suka duka.. oh oh oh... cet!!! sudah!! skema ayat. okeh mau rojer2 pe yang da jadik tuk minggu pertama ni.. lets checking2 one two three...

hmmm.., kalu last sem sibuk serabut perut kerut kerut fikir pasal subjek nak dipilih tuk didaftar. tapi, oh oh tidak lagi.. ngeh3!! sem ni agak teratur.. aku cuma daftar lagi satu subjek yang aku lupe amek dulu iaitu teknik math 2.. Yang lain da diautomatik daftarkan.. so, sem ni amek SEMBILAN subjek.. kurang SATU je dari sem lepas.. antaranya...

1) Pengurusan Industri Kimia
2) Kaedah Pemisahan
3) Kimia Polimer II
4) Termodinamik Kimia
5) Prinsip Proses Kimia
6) Pemangkinan dalam Industri
7) Makmal Teknologi Kimia II
8) Teknik Matematik II
9) Kursus Pengurusan Persatuan II

Hoho.. walopon kurang satu, tapi majornye tetap sama.. daripada 9 subjek ni, 8 major.. yang ke-9 tu je yang subjek bukan major tapi subjek ko-k. so, keberatan kepayahan subjek2 tu sama jugak cam sem lepas n aku rase lagi mencabar..

Ye, memang lagi mencabar sebab ada 2 subjek ala ala blajar pasal chemical engineering gitu. i like!!! dulu kan kan.., masa saya isi borang nak masuk u. daripada berapa banyak pilihan, semua saya pilih chemical engineering kat semua u yang ada kat malaysia ni. tapi x dapat.. xde rezeki or maybe x layak kot aku ni. so, ku kecewa hati berduka. tapi last2 dapat ukm kos teknologi kimia.. so, aku pikir pikir mcm sound tekno2 tu, agk2 cam engineer la kot. kire x la frust sgt x dpt kan.. hahaha..

mula2 masuk ukm, lalu depan fakulti kejuruteraan je, perhh.. jeles jeles.. x bley betul. rase nak jerit2 je x berpeluang nak rase jadi student engineer.. hukhukhuk.. tapi, sem ni ak blajar pasal chemical engineer. walopon intro cikai sikit jek.. nak nak plak kena beli buku tajuk dy 'Introduction To Chemical Engineer'.. sewonok woo.. feeling tu ade.. haha.. baru bace tajuk tuh.. hehe..

tapi, ape-apepon.. result yg ak dapat baru2 ni bukan la teruk sangat tapi bukan jugak suatu yang boleh dibanggakan.. sedang sedang je.. so, kena usaha lebih.. malu kat org kampung nanti. haha.. ok, doakan saye ya.. adios!!! :)



*blood pressure saye agk rendah kot. any advice???

Monday, December 20, 2010

Hiissshhh!!! bukanlah!

Salam...

hari ini bermula buku baru, lembaran baru, matlamat baru, semua-semualah serba baru bila dah bukak sem baru.. dah masuk semester ke-4 belajar kat ukm. lagi 2 semester je nak graduate n dapat segulung ijazah sarjana muda kepujian teknologi kimia. wahwahwah!! so, bukak je sem baru hari ini, isnin 20 dis 2010.. saya da ponteng kelas! oh.. niat baru niat baru.. haha.. :P

eh..eh.. sebenarnye bukan ponteng la.. tapi kne p seminar kat Matrade Exhibition and Convention Centre MECC. ingt saye kaki ponteng ke?? kaki tidor, ye saye mgaku seposen. seminar ape? rahsia.. yg menjadi alkisahnya ialah apabila aku terpegun tgk design bangunan MECC tu.. giloks lawa!!! ok, memang selalu je lalu depan bangunan tu kalu jalan2 kat kl nk balik kg ke n tibe2 teringat la satu situasi ni..


************************************************************************************

aku : eh, angah.. tu bangunan(MECC) bende tu?
angah : dok tahu bangunan mende.. (sambil drive)
aku : bangunan tu kat putrajaya ke.. (aku dengan ulu dan jakun nya)
angah : hiiissshhh!!!! bukanlah!! kat kl. kan jalan kat kl ni...
aku : hahaha.. aah la.. ingat kat putrajaya sebab design dy comey mcm bangunan kat putrajaya.. tu, yg sebeloh dy tu bangunan(mahkamah kl 'kot') mende plok??
angah : tu mahkamah..
aku : o... ingat mase tgk kat tv bangunan tu, kat putrajaya gok.. hahaha...


Hahahaha.. bile ingat2 balik waktu dalam kete ngan angah nak ke s.alam ni.., logik ke drive kat kl, pastu ingat bangunan kat tepi jalan tu kat putrajaya.. aisyah aisyah, wat malu orang kampung sungai karang darat je. mmg darak r bak kate org ganu. ishk2.. eh, tapi bukan aku je yang tak tahu tau.. mase naek bas nak ke sane, terdengar satu perbualan ni.. siapa? rahsia jugak..


************************************************************************************

A: itu ke bangunannye?? name pe? MECC?
B: ermm.. tu la kot..
A: la.., ingatkan pintu gerbang tadi..
B: a'ah.. ingat pintu gerbang jgak..
mereka: hahahahhahaa.. (gelak ketawakan diri sendiri)


korang tau x macam mane bangunan tu?? haaa.. meh2, mau tunjuk ea.. hehe..


Bangunan MECC (gambar ehsan dari p.cik google)


inilah bangunan Matrade Exhibition and Convention Centre MECC.. kalu dari jauh mmg mcm pintu gerbang yg selalu tulis 'selamat datang' tu.. bangunan ni unik bukan sebab design dy yang sangat cantik sahaja, tapi jgak dia ada ruang kat tengah2 tu.. macam mane la aku nak cakap ek.. hah.., tgk sendiri la.. tapi serius cantek kan2??

tu je nak cerita hari first bukak sem 4 kat ukm ni.. ponteng kelas, tapi sebenarnye tak, sebab kelas2 hari pertama ni biasa semuanya x start lagi.. so, nasib agak baek dcitu.. tapi, tu la kn.. mule2 tgk dr jauh je bangunan MECC tu, ade jgk bisik2 nk p sane suatu hari.. last2, dpt jugak p.. hehe.. :)


*makanan breakfast n lunch kat sane sedap woo... huhu..
*saye ade niat baru tuk sem baru ni. wish me luck!! :)


Tuesday, December 14, 2010

diary cuti-cuti

Salam...

habis sudah cuti-cuti sem. awal seminggu pulak tu. ni semua atas faktor terpaksa menyibukkan diri tuk perkampungan program dinner kat kolej. ok, takpe2, waktu tuk menggemukkan badan kat umah dapat dikurangkan di citu. gud work! (sedapkan hati sendiri)

time cuti kali ni, tak banyak aktiviti yg buat. macam biase je la. jadi suri rumah yg berjaya. so, da jadi suri rumah, mmg manyak ma masa diluangkan bersama adek2 ku. jerit bebel nangis suka suki selama cuti ni dgn adek2 aje la kat umah.. kuar jalan2 pon x selalu sbb weekend je angah a.k.a driver kne p keje kat kemaman. dah tu, kena plak stay kat kemaman tu sebulan, lagi la terperuk kat rumah xde org nk bwk p jln2 kn..

tapi ade gak la jalan2, n bersuka ria ngan family. cuti kali ni kitorg ade p taman gelora. tempatnye sipi2 je kat telok chempedak. nak p tc, da bosan seboring bosannya. taman gelora pon bukan ade pape sgt sbnrnye tp saje nk snap2 gmbr bile da dpt tahu kamera angah tu boleh fokus amik gmbr baek punye.. lagi pon tmpt tu serius kalu pndai, mmg lawa la dpt amek gmbr pemandangannye.. so, mau try test la kan.. huhu..

so, ni la antara gambar2 yg smpat.. eh.. eh.. bkn sempat, mmg terlebih sempat yg da diambil.. :)



model pertama untuk di snap-snap gambrnye... nik nur safiyah...



model ke-2, nik nur hidayah...



model ke-3, nik nur hikmah..



kami di taman gelora.. :)



cuti ni jgak is my birthday time! yiepiiii!!!! hehe... dapat makan kek besau punye.. terima kaseh tuk bondaku terchenta sbb beli kek yg sedap. nanti birthday akak akn datang, beli lagi lagi dan lagi yea.. ngeh3..



my birthday cake! sedaaaaapppp... terima kaseh bunda.. kek simple tapi bes! :)


dan juga.. oh yea, lupe plak.. kebalikkan ku ke kampung telah menemukan ku dengan anak sedaraku yg pertama. nik nur aina arissa. yeay!!! kamo mmg sgt comel la arissa oi. msti ikut mak cik ecah dy ni.. hehe...




nik nur aina arissa.. bersama ayahnye (along) n tok wan n tok ki ( mak n abah).. arissa baru lepas cukr, so, kepala dibotakkan.. hehe..


cuti ni gak menyempatkan diri tgk crite ngangkung!! hoho.. pegi ngan adek2 n angah.. ok la cerita dy.. da sampai dapat kutipan lbh 4 juta kan.. so, kire boleh tahan lawak la cerita tu.. lepas tgk ngangkung, cadang2 nk mkn pizza sbb dpt kupon, tapi x sempat sbb lewat sgt. so, p mkn ikan bakar kat mane ntah, lupe daaa....



selepas tgk ngangkung.. ikan bakar mari.. :)



aritu jugak ade p majlis konvo mmber angah kat shah alam. x pernah kot p tgk org konvo-konvo ni. time angah konvo aritu x boleh p, so tgk mmber angah konvo pon jadilah.. lagipon, nak amek mood time aku plk konvo lagi setahun setengah. jgn lupe mai ye kawan2.. hehe..



guna gprs sblm tersesat nk ke s.alam.. gprs tu bos angah yg punye.. pinjam jekk.. aku je ulu sket guna benda alah tu.. ishk2.. :)



oo.. ini di hotel kt s.alam tmpt kami bermlm semalamn sblm balik.. :)



p jalan2 di majlis konvokesyen bersama angah n azim si hensom.. :)


so, tu je la kot untuk cuti sem ketiga aku belajar kat ukm ni.. oh oh.., lupe lagi nk cerita.. sebelum start cuti n sblm balik umah aritu sempt jugak jln2 ngan mmber2 tekno chem p alamanda makan2 n tgk wayang. celebrate ais exam la konon, tapi result dapat..... tetttt!!!...



bersama2 member tekno chem kat alamanda.. :)



Saturday, November 6, 2010

poly poly ice cream!!!

Salam...

Arini sesuka hati sesedap rase dapat nyum2 ice cream bersama kekawan kos tekno chem. patotnye plan arini mau p merewang2 k sunway mau main itu ice skating lah. tapi waduh waduh, enggak jadi.. so, cancel ice skating, ice cream pun jalan daa..



sementara menunggu.. ak siap cepat kowt excited nk p mkn icecream. da mngade2 amik gmbr sendiri kan.. ish2..


tapi kitorg p sekejap bebenor jah. plan last minute gak tuh. tgk duk sedap2 layan hsm3 n baru nk mncekik nasik, Cik Nisa mai bilik gtau nak g Ice Room kat area PKNS. so, on je lah.. da duk sowg2 dalam bilik cam bug bawah tempurung (i hate frog, so bug lagi comel) n plus i luv ais kereng. so, juin la da Encik Naqib sudi jadi drebar bawak kami2 p sane kan..

sampai sane, fiuhh!! agak penuh dctu. so, dapat satu meja kosong. tapi x cukup seat la plk. tggu punye tggu meja sebelah cam da nak habis jek makan icekream, ank dy duk jerit2 tkejut ak. oh yea, nasib baik pekerja dy tanye: "brapa orng? mari dhudhuk sini, gabung" dgn sleng bangla kalu x silap brother tu. so, p meja pon bgabungg!!! duduk n order2..



snap2.. dapat sudu n bil dulu dr icecream..


K.A.M.I


ak mkn icecream hape ntah namenye. panjang bebenor. x hingat. tapi ade dy tabur kcg2, n pe ntah bijik2 tu. haiyoh2, ak x suke dctu dy tabur2. da x terase kesedapan icecream tersebut. harganya boley tahan tinggi. bese la, standard kedai xclusive kot. ok, tahap kesedapan icecream kat kedai 'bilik ais' tu ak rse biase2 jekk.. sedap lagi mkn icecream bekas besor dutch lady or pape lady yg lain. tapi x tau la kot2 org lain rase sedap kn. lain org lain la pndptnye.



my ais kereng.. boleyla..



pastu balik n masuk bilik kat2 kul 8.45mlm x silap. wah sempat ak krohh krohh krohh kat sejam ngan x mandi busuk n yea ketiakku x berbau ok. wekkkkk.. bangun2 makan nasik grg ikan masin. perhh.., dgn muka masam bangun tido, x mandi, trus mkn mmg syookkk.. try la kalu nk rase. ok.. perut kenyang, p mandi n oh baru ingat study polymer sekelumit pon belum. so, bukak buku terus rase nak jeritttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

motif ak nk terus jerit??? p mkn icecream syok, tdow krohh krohh syokk, mkn n.grg ikn masin syokk, mandi lwat mlm syokk, bukak bku nk jerit x syokk x syokk.. haishhh.. aisyah aisyah.. tgk smpt kan aku update blog n merapu2 awal2 pagi ni. ni buku polimer depan mata ni. jeling2 je ak ni. nak suh layan dy la tu. ok ok.. saye pegi skrg..

n oh, btw, paper polimer agk susah yea, mohon doakan kemudahan saye n kekawan yg lain mase jawab exam. aminnnnn.... :) chiaww!!!


Polymer Chemistry/9nov/3.30pm/DTAMS

Friday, November 5, 2010

Thursday, November 4, 2010

room alone 2 3 4 5......

Salam..



saye duk sorg2 lagi buat kali ke.. emm.. ke.. oh lupe.




i'm okay! kcuali pening2 ngadap lappy suntuk2

ding dong ding

Salam...

Semalam ber'foye2' bersama sahabat2 merewang2, berrended2, bersuka ria di Pavilion n Times Square bersama Cik Aien, Cik Wani, Cik Sue, Cik Nisa, Cik Aby, Cik Fiza n En Miqun Shrek Shrek.. berjalan sakan sampai kaki ni da x dapat berpijak di bumi nyata. hahaha... kami menghabiskan masa macam gaye orang da merdeka dari exam je. padahal masing2 ade saki baki lagi 2 or 1 paper sebelum sume betul2 merdeka exam tuk sem 1 tahun 2 kat ukm terchenta ini.



waiting 4 KTM.. terjelir lidah gue.. ngeh3.. :P


mereka yg turut menjayakan program ding dong ding.. hahaa.. gurls only. en miqun not included in this picture! wuahahaha... :P
(sume da melekat kat dinding ni ape kes?? hahaha.. )


tapi semalam memang bes la.. aku ade cari satu barang. ushar punya ushar, setiap satu kedai kat ts tu ak masuk tapi hampeh! x jumpe langsung yang berkenan. kalu jumpe yg bkenan, mahal sangat la plak, kalu jumpe yg murah, alahai design dy suam suam kuku je cun nye.. ishk2.. betul la org kate kan. time kita mencari, xkan nye jumpe, kalu tak dicari ade ade aje.. ape ape aje!! (gaye sheila rusly :P)

tapi yang syoknye Cik Wani n Cik Aien kita.. hahaha.. terbaek la korg! jeles gigit jari i taw! huhu.. tapi xpe xpe. ade mase next next next sem kita p lagi, shoping lagi, ber'rambu ramba' lagi, ding dong ding lagi yek! like3!

taaaaaapiiii jugak kan... saye ade berkenan satu benda barang ni.. uuwaaaaa serius mahu membeli!!! taaaapi takut tidak dipersetujui ramai (familia) kalu mmbelinya (member2 konpem setuju. korang memang suke support menyeport kan).. tapi serius saye nak. nak nak nak sangat sangat sesangat! da siap testing testing one two three, da wat survey skit2, dah amik pamplet banyak2.. tapi tu la, kalu beli, ianya lebih kepada keinginan n kehendak n bukan keperluan. duit pon banyak gak la kene curah.. haiyarkk.. apakah???



credit to aien.. nice picture! sian plak kamo yg xde kan.. hahaha... :P


me at pavilion.. :P


I WANT DIGITAL CAMERA!!!! ala.., yg besor gedabak wane itam sangkut leher tu.. x kire jenama pe. Nikon ka, Sony ka, Canon ka.. oh2, tapi nk yg jenama paling bes n yg terbaik punye. boley tak??? hukhuk.. ok konpem duit scholar la yg akan dguna. nk yg yg harga cikai2 sudah. ikut kemampuan. tapi??? haishhhh... emosi dalam membuat keputusan dcni. haiyoooo!! cmno?



wah2! ade gaye x??? hahaa.. testing2.. :P


hambek ko! yg besau pon ak try test.. hak2..


antare pamplet2 yg sudeh di ambik. thanks to Cik Wani tolong amikkn... ngee~~~


ok2.. sabar2.. balik kita wat persidangan bersama kaum kerabat bincang2, sesi pujuk2 (ngeh3) n tengok la cmno.. huhuhu.. =.=' doakan dapat kelulusan mau membeli eh. hahaha... adios!! :)


12/11 going home! :)



Sunday, October 31, 2010

tu ni tu ni

Salam..

Malam ni kepale da rase toing2 bace catalyst. fenin2. ok2, mesti rase cam alah, catalyst je pon. bukan susah. ssshhhh!!! dengar ye semua orang. catalyst yg kami belajar bukan seperti di sekolah2, di matrik pon bukan bukan. kami belajar catalyst kimia dcini dengan detailnye. oh, ye la kan kat u mesti la blajar detail. kalu x, bukan u namenye. ok sori2 saloh2.

tapi, tolong la kawan2, manyak2 susah woo. susahnye sbb kami belajar TIADA SILIBUS. apekah? so, aku da memandaikan diri list tajuk2 yang ak pernah dgr Prof Bobo (bkn name sebenar=name manje) ajar. so, content2nye cari kat tenet. mate ni kalu boleh tukar kaler, da kaler pelangi da keluar sbb da pening hadap laptop. so, kene rest kene rest jage mate.

ok2, cukup meluahkan isi hati di blog. saje nak ngadu seposen. blog saye, suke liver saye la!! wuahahaha.. (gelak tdk sopan dcni) nik aisyah, u better continue studying! nanti nyesal x bace tu ni, x buat tu ni, x nengok notes tu ni, mcm2 tu ni tu ni. +.+



chemical catalyst/2nov/3.30pm/DTAMS

Saturday, October 30, 2010

3 idiots mmg syiokk!!

Salam...

hari ini ak da habis paper yang kelima iaitu paper keusahawanan sains teknologi. memang pelik kalu budak teknologi kimia kena amik paper tu, so jangan tanye ak kenapa ok?? ok, ak nak bagitau jugak sikit je la, ye sikit je, mungkin ktorg kena amik sebab nak dedahkan pada student yang budak sains pon boleh ceburkan diri dalam keusahawanan.. alah, bahasa pasarnye berniaga gitu.. korang ni, xkn x paham kot.. ishk2..

oh2.., tapi bukan itu sebenarnye nak di story mory dcni. sebenarnya nak berdendang dendung pasal cerita hindustan yang sangat femes. 3 idiots!!! oh ak rase sangat femes la kot. ak x tau la kalu ade yg x suka, tapi konpem kalu tgk citer ni kire gelak habis. macam ak. aku gelak dalam bilik, sampai cik nisa n cik fiza bilik di aras bawah mendengarnya. dasyat bukan? itulah impaknye citer ni.. ok, sekarang pon da rase nak tergelak bile teringat balik.. pelik?



hehe.. comeyl!! yg tengah tu saye punye.. jgn amik!!!! dush3!!


ape yg besnye? hoho.., korang silap la kalu cakap aamir khan tu korg yg punye.. sila ye gadis2 di luar sane, ini amaran!! aamir khan tu SAYE PUNYEEE!!!.. ye, saye da lame sebenarnye mnyembunyikan hubungan kami. ok la, meh nak bagitau citer sebenar, sebenarnya ak n aamir khan tu da lame berkawan sejak dari dia femes berlakon citer Mann.. dengan sape ntah? ak lupe plak. haa.., cume malas nak heboh2.. well..



wuaaa.. kiut miut nye kamoo abe aamir khan ku (ak x tau knape ak gedik sgt ngan mamat ni)



hahaha.. ok lah itu sume auta semata2.. tapi siyes tau, abe aamir saye sgt comel dalam citer tu.. (sbnrnye bkn dalam cter tu je., dy mmg comel sokmo) wuaaa.. suke3!! (gedik skit dcini) oo.., part paling nmpak dy sgt comel time dy gosok2 kepala dy lepas ckp nagn kareena kat luar hospital sebelum lagu klakar dalam citer tu.. ingat x??? tak ingat??? bagus! maknenye korg tak tau menilai kecomelan dy.. hukhukhuk..

hoho.., lepas ni konpem nak tengok balik sampai da berjaya hafal skrip2 dalam citer ni or sampai nak muntah2.. eh2.., x muntah x muntah sbb dapat tgk muke abe aamir khan ku yg comeyl.. hikhik, malu!!! tapi satu je part yg sangat x bes dalam citer ni.. ye.., selain part 18sx psl bdk2 laki pki sehelai pakaian kecik tu, ak juga sangat teramat tidak suke kareena kiss my aamir khan at the ending of d story.. arggghhhh!!!!! x suke!!!!! kalu boleh nak cut2, buang part tu. sape boleh tolong ajar?



muke aamir khan da mcm mr bean versi india da.. hahaha...


oh.., nasib baik pakaian dyorg comel.. mcm dalam citer hsm3 bak kate ain..



ape2 pon.. 5 star is given 4 this muvi.. ini la filem hindustan pertama yg ak tengok ad dua lagu je.. but very interesting.. thumbs up up up!!! :)


Friday, October 29, 2010

~_~'

Salam...

MySpace
saye sakit pinggang. ini serius. sakit giler. cam org tua da.

Wednesday, October 27, 2010

ragam.ragam.ragam

Salam ...

okey2 .. mlm ni saye nak relax2 kejap seposen dua. next paper ari sabtu .. ceh, macam lame je gap. padahal sehari je. takpe2, nk rehat jap dr study bley kan??? saye da wat survey da mmber2 tekno chem yg lain yg ad paper gak sabtu ni, dyorg siap layan movie cter hindustan lg. oh2, x jeles sgt x jeles sgt. xpe2 .., mari kite ber'bloging2 '..

kalu perasan kat fb sume dok post psl mcm2 hal yg jadi time exam ni. macam2 ada. ad tu kalu dibace n dfahami smpi lubuk sanubari, nak gelak thp gaban pon ad, nak kesian pon rse cam pdn muka. cmno? atas kerajinan saye insan yg bname nik nur aisyah yg ade keje wat2 xde keje .. lai2 kite tgk antare ragam2 mereka2 yg post kat fb time exam .. hahaha ...



MySpace
1. Ragam 1: sebelum exam sume duk wish, ayt pon baik2 je .. time ni baru sibuk2 nk mintak maaf. okey2, sbnrnye sgt bagus

"Gud luck semua .. semoga diberi kemudahan dan dikuatkan ingatan tuk jwb exam t.. mohon maaf silap n halalkn ilmu yg diajar ek .. : P "



MySpace

2. Ragam 2: ttibe kemarahan memuncak muncak. sume bnde nak hangin kus kus. semut yg x besalah pon jd mangsa. marah sungguh agknye

"Tiap kali nk exm je mesti stadium ni memekak ... ade event la .. ade konseert la .. ade sukaneka la ... ble la pihak ukm nak phm student2 KAJAI nk stdy??? Biler? Tunggu tampuk pempinan berubah ??? tunggu student kajai sume failed??? or tunggu dunia kiamat baru nk hentikan sumer nih??? haiiihhh "



MySpace
3. Ragam 3: mula perasan notes hilang, terambil, mengambil dan diambil org. terlampau fokus study agknye ..

"Alamak .. sape ade t'amik aku punyer manual lab yg kertas 2? huhu .. dh cari, x jmpe ......... waaaaaaaa ~ ~



MySpace
4. Ragam 4: ni ucapan bkn setakat satu malaysia, satu dunia lagi. globalisasi la katakan ..

"Selamat menyambut hari peperiksaan buat seluruh pelajar di dunia yang bakal mendudukinya. Ampun dan maaf dipinta dari hujung rambut hingga ke hujung kaki. Kalau Malaysia boleh, kamu boleh .. "



MySpace
5. Ragam 5: haha .. yg ni klakar, ehsan dr pak cik adhar .. terlampau banyak study agknye dy .. ishk2 ..

"Hari 1st exam, terlelap then mimpi jadi ultraman ... bgon2, siap tulis" kuasa jahat "lg kat kertas jwapan ... syok gile "



MySpace
6. Ragam 6: apabila bdak sains mula mgarang cerita ..

"Da mcm citer lak aq wat nota sal biokem. hahaha ~ sbbnye aq da bowink .. jd
aq pkai mepek2 je asal aq phm. so, jgn tekejut kalo bce nota aq, tetibe
ade "pd suatu hari" hahahhaha. ngokngek!! ~ umh! dis is more understandable. ngee "



MySpace
7. Ragam 7: strategi mahu dpt a.. amik hati lecture dgn hantar kertas jwpn ceritera cinta ..
"Dalam kertas jawapan paper usahawan nanti nak puji - puji lecturers .."


MySpace
8. Ragam 8: ini konpem2 jadi .. ushar pengawas2 yg jage exam .. mcm2 .. haha ..
"Ketua pengawal DTAMS yang baik sem nie .. sem lepas siap marah-marah aku lagik .. hangiit sangat!! pengawas exam pon muka boley tahan la .. ".


"Spe yg da exm hri ni?? Antre 3 tmpat ni (dtams, DECTAR, dgemilang) .. mne 1 ade pnjge exm yg ensem?? hahaha .. "



MySpace
9. Ragam 9: semangat yg tnggi menggunung kini tinggal harapan yg tdk pasti .. sayu2 ..

"Awal2 sem target A, lepas mid sem target B, lepas tgk carry mark drpd asaimen dan kuiz target C, tp lepas FINAL EXAM tadi, target lulus jer!!!! haiisshhh !!!!"



MySpace
10. Ragam 10: pengaruh2 aka dugaan yg cuba ditepis .. shuhh ... shuhh ...

"Sape nak teman g PTSL? Jom belajar. HAHA .. kt bilik byk saangat dugaan .. katil asek maen lambai-lambai .. lappy lagilaah buat muka comel .. meja pulak saje buat-buat sempit .. camane tu .. hahahha. . "



MySpace
11. Ragam 11: bersifat amaran!!!!

"Jangan usik budak nak exam .. semakin berlaga2 (xstabil) hormonnya, semakin tinggi kenaikan darahnya .. ".



MySpace
12. Ragam 12: dugaan ... dugaan ... dugaan ..

"Dugaan mase JAWAB exam ....>> perot lapar, aircond sejok, pengawas buat catwalk.




haha .. kan da ckp, ade yg nk tergelak, tbelahap, kesian pon ad .. mcm2 liku dhadapi oleh student2 ukm time2 exam .. tapi, post2 yg diambil ni hanya tuk fun2 okey .. jgn t saman ak plak, amek pos tanpa kebenaran .. alah!! korg post kat fb nak suh org bace gak kn .. sama la .. cepuk gak kang .. btw, smoga tuk exam yg mendatang-datang, xde da mslh2 yg dhapi n best of luck diucapkan .. chiawww !!!!



me: 4 paper done! 4 more to go! haiyohh!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...