Friday, August 7, 2009

Blood donating.. i like!!! ^-^

derma darah!!!

haha.. macam2 tanggapan and pandangan yang orang bagi bila dpt tau yg kite derma darah.. ade yang positif n negatif...

tapi seriously n of course, it's a very good and honourable act.. huhu..
Dengan bangganya.., Tarikh 6 ogos 2009, waktu lunch hour, 350ml darah jenis A telah didermakan kepada Pusat Darah Negara oleh insan yang benama Nik Nur Aisyah Binti Nik Muhammad Japlus...huhu..^-^

okay2.. fine... mmg sedia maklum yang ramai lagi insan2 yang sangat berhati mulia yg dah dermakan lbh dari 1x darah diorg... tp.., untk org yang baru first time ni, i think its a really good start... lgpun, masih rmi gak org2 kat luar sane yg cuak nak derma kn? sbb tu.., pusat darah negara kekurangan darah skarang ni...

soo..., nak maklumkan kat semua..( cewah.., mcm ramai je bace blog ak nih ) bahawasanya.. darah kita akn bertukar ( if not mistaken ) or something like that dlm tempoh 3 bulan... so, tak slh kalu kita menderma drpd mmbzr darah tu... haha...

one thing yg sure..., TAK SAKIT PUN.. rase kene cucuk jarum cam disuntik je... and maaaybeee..., i'm gonna donating my blood again!! rase excited tgk drh mengalir.. haha...

time menderma.. mule2 bdebar gler.. first time la katakn.. hehe..
Member baikku... Su.. dy da 2x derma.. darah dy jenis O.. inilah org yg banyak beri galakn suruh menderma..
my blood!!! 350ml dibawa pergi.. mengalir bgikn air.. semoga drh ni dpt bantu sesiapa shj yg memerlukan.. InsyaAllah...

lastly.., message for all.. 'setitik darah, mampu menyelamatkan nyawa'... heppy donating!! hehe..

2 comments:

[izzie_heart]* said...

nik.
OMG!
jeles nye!!!
kite da try nak donate 3 kali da.
tak cukup haemoglobin.
tak cukup berat.
tak cukup blood pressure!
aaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh
jeles2 isk uwaaaa

Aisyah/ecah said...

haha...
tu la psl.. tak sngka plak bley excited derma.. pdhl kat mtrx, tak terlintas lngsung!
hoho.., sblm derma, sy tido awl,berat pun, sipi2 je..
nsib baik bley..
hak2!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...