Friday, July 31, 2009

A Lesson...


seriously a very good lesson for me...


td.., buat amali kimia.. tak tau sape partner tuk experiment tu.., mencari2 la kat dlm lab... tp, thank God, baik orgnye..

3 things common about us..

1. name kitorg mule ngan 'nik'... aku: nik nur aisyah, dy:nik nur hidayah

2. dua2 asal dari pahang...

3. dua2 gak dari matrix pahang.. sadly, we never meat before.. hahaha...


time experiment.., masing2 tak sempat nak wat preparation.. so.., terkapai2 la kami dlm lab kimia td... demonstrater (if not mistaken the spell) tuk ktorg punye lab tak kasi ape2 hint langsung tuk xperiment yg ktorg kne wat tu...


sadly gak..., tiap2 kitorg perlu wat xperiment berlainan.. cume few groups je yg same... so, nak bincang same2 pun x bley..


Thank God again.., group dpn meja ak which is a boy, sudi tlg ktorg... sometimes i meet a very kind guy.. hahaha.. susah wooo skrg ni nak jmpe... hehe..


so..., the xperiment done run unsuccessfully... hahaha... some of the other group pun same terkapai2 cam kitorg..


Sooo..., the lesson is:


1.kat sek lain, matrik pun lain, uni laaagi la lainnye...

2.jgn hrpkan org tuk bantu kalu kte tak nak bantu diri sendiri... (ckp kt diri sendiri) hehe..

3.syukur la dgn cikgu2 kat sek, lecturer2 kat matrix yg msih sudi tuk tlg wat xperiment sbb kat uni.., u do it all alone..

4.always prepared yourself in any situation.. (talk to myself again)

5. sometimes.., we can meet a kind guy in a hard time... hahahaha... oopsss!!! :)


hope.. not going to repeat the same mistake... huhuhu... ~_~

Sunday, July 26, 2009

Walk around... ^0^

Ahad lpas.., lps perjumpaan anak2 pahang.., sempat walk around ukm with my roomates, ain.. tapi tak semua tempat yg ktorg p... jauh sih!!! agak2 kaki larat melangkah je jalan-jalan nye.

no more talks.., just show u some pictures... i like taking photo... huhuhu!! ^-^

proud to be one the ukm's big families.. :)

cam kat luar negara.. huhuhu..
walk to success... hopefully... ~_~

my wonderful college.. salam highlanders!!!
pusanika... student centre.. (looks quite ugly.., tp.., mcm2 ada!! hahaha...)

Friday, July 24, 2009

Another program...





Another program yg diadakan di DECTAR iaitu Majlis Pemasyuran Canselor dan Konvokesyen Khas... rase sangat bertuah sbb antare golongan yang dapat tengok secara live macam mane majlis pemasyuran canselor diadakan...
Waktu tu jgak Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi turut serta kerana beliau dianugerahkan Ijazah Kehormat Doktor Falsafah (Peradaban Islam)...
so.., buat kali pertama dpt tgok antara pemimpin negara dan juga kerabat di raja depan mata... terasa sangat banggalah! huhuhu... tapi, disebabkan jarak yang agak jauh, dpt snap gambar pak lah dari skrin besar tu je... huhuhu...

Monday, July 20, 2009

Saaaangat seronok!!! ^-^

Pengalaman yang tak akan dilupakan.. tersangatla seronok time camping kat Port Dickson tempoh hari...

Banyak aktiviti yang dijalankan dan pengalamn yang tak bley lupe time naik banana boat... disebabkan ktorang trip terakhir naik.., abang boat tu kasi kitorang special trip iaitu, 3x jatuh dari banana boat, dpt ronda2 paling lame n hampir ke sampai sebuah pulau tengah laut, dan yang paling bes.., dapat belajar berenang! huhuhu... sebelum ni.., terapung pun tak pandai, tp aritu, kira bolehla terapung n bergerakla kalu berenang tu.. hahaha...

tapi.., sedihnya.., gambar time naik banana boat tak dapat amik sbb phone tak bley bawakk... sangat sedihlah.. tapi takpe..., paling penting.., ianya akan sentiasa tersemat dlm ingatan.. Cewah!!!
antare aktiviti lain.., cam besela.. dsbbkan da camp dkt ngan pantai.., sume sukaneka dijalankan dlm laut... baru stapak kaki cecah air da kene simbah air laut dgn fasi2 n member yg lain... x sempat main da basah kuyup... hahaha...

malam hari kitorg main game yg kene tutup mate n duduk sorg2 tepi pantai, dlm semak tu.. ntah ape benda name gamenye.. tapi, tak rase cuak sbb dgr bunyi ombak pantai n suare org2 lain yg camping gak kat situ wlaupun tgh malam... hahaha..

sooo.., nak cite pun semestinya tak dapat imagine how happy n excited i am on that moment.... seriously wish this kind of camping would be held again n of course i want to joint it again and again and again...

ini je antare gambar yg sempat di 'snap' time camping aritu...


time wat presentation dlm kumpulan... name kumpulan kitorg.., BAWANG!!! hahaha..

ni plak aktiviti tepi pantai.. gamenye.., universiti impian. kitorg kene lukis pelan universiti impian yang kitorg inginkan...

malam kebudayaan.. malam ni group kami wat sketsa.. tema: 60-an.. so ade la joget2 pop ye ye sket.. huhu..

Friday, July 17, 2009

New home...

Hahaha... sebenarnye n sepatutnya., post ni da lame dibuat.. tapi disebabkan ade prob sket.., baru sekarang berjaya mengeposkannya.. huhuhu...




Inilah antare gambar2 yg sempat di ambil time lepak kat kawasan kolej kediaman.. antare fakta kolej ibrahim yaakob yg didengar, tak tau betul ke tak ialah:-
1. kolej kediaman paling tinggi kat UKM induk
2. kolej yang baru direnovate n makan kos rm 2 juta. ( mak.., sbb tu la bilik akak nampak baru.. huhuhu..)
3. antare kolej yang byk monkey2 berkeliaran sane sini
4. kolej yg boleh nampak bangunan KLCC dari blok budak laki. tapi.., x sure la btul ke tak..
Itulah antare keistimewaan kolej kediaman yg didiami skarang ni.. it's gonna be my new home for one year from now on and hopefully its continue utk 2 tahun akan datang...
Glad being one of the UKM big family... ^-^

Monday, July 13, 2009

Going to P.D..


BIG NEWS!!!


Especially for bunda tercinta.. hehehe... nak kasitau yang akak nak p port dickson sabtu n ahad ni 18-19 julai 09 for kelab Aspirasi trip. Huhuhuhu...


Bayaran yang dikenakan sebanyak RM10, 2 hari satu malam kat pantai di PortDickson. tak sure ape name pantai tu. Huhuhu... Hanya 80 org yang register terawal je yg dapat pegi... maka hamba terpilih n sangat seronoklah!


Kat UKM ni.., semua senior2 told us to be more active and not being a passive students.. at the end of the years, we are going to have a diploma supplement that going to show our contribution or achievement in sports, persatuan, kelab n college activities...


so.., setakat ni da join Kelab Aspirasi, Kelab Pegurusan Pusat Sumber dan Maklumat dan Bulan Sabit Merah Malaysia under UKM. hopefully there will be more club that i'm going to join in order to become an active student.. hahahaha...


ape2pun..., study still become my first priority.. chaiyok2!!!

Wednesday, July 8, 2009

Minggu Mesra Pelajar UKM..

UNFORGETTABLE MEMORY... thats all i can said..

Normally org akan ckp minggu orientasi mggu yg tak bes, pnat n meletihkan... biasa la tu.. mle2 kat ukm in orientation week, for the first three days, mmg rase x bes.. tp.. da last2 tu.., tak percaye plak bile rase yg xnak mggu orientasi ni tamat..
mcm2 terjadi kat minggu mesra pelajar ukm especially kat kolej ibrahim yaakub. only our members know what had happen.. its seriously so special, sad and like i said before, unfogettable memory... nak crite pun, mesti tak dpt gmbarkan keseronokannya...

so.., a few pictures spanjang mggu orientasi..

wif my roomate in DECTAR ( dewan canselor tun abdul razak )



pictures time big walk keliling ukm n sukan. penat wooo... lbh dri 6 km kot bjalan...
jadi one of the cheer leaders.. huhuhu!!!

Malam teakhir minggu orientasi.. dinner wif pengetua kolej ibrahim yaakub n malam penuh kenangan terindah. huhuhu...


Aktiviti lpas dinner nite.. time ni la yg paling touching n tak bley lpe... malam terakhir dgn pc n malam terakhir gak tuk semua... ^-^


what can i said.., some of best part of my life... miss the moment already.. hukhuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...